Xiaomi Yeni Ürünlerle Türkiye Pazarına Giriş Yapmaya Hazırlanıyor

Xiaomi Yeni Ürünlerle Türkiye Pazarına Giriş Yapmaya Hazırlanıyor

Telefon piyasasının son dönemlerde yükselen firmalarından biri olan Xiaomi, Türkiye pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor.

Akıllı telefon pazarında her geçen gün daha fazla iddialı konuma gelmeye başlayan Çinli firmaların başında birkaç isim gelmekte. Bu isimlerden biri de Çin'in Apple'ı olarak adlandırılan Xiaomi.

Beş yıl önce kurulan şirket bu beş sene içinde önemli bi yol katetti. Şu an Hindistan, Endonezya ve doğal olarak Çin'de en fazla satılan telefonlar arasına adını yazdırmayı başaran Xiaomi'nin en büyük hedefi ise şüphesiz tüm Çinli üreticilerin olduğu gibi Amerikan pazarına giriş yapmak.

Kısa süre önce Brezilya'da faaliyet göstermeye başlayan Xiaomi, Amerika'ya da e-ticaret yolu ile giriş yapacağını duyurmuştu. Şirketin Türkiye pazarına giriş yapacağı platform da yine e-ticaret yoluyla olacak dersek yanlış olmaz. Tıpkı kısa bir süre önce Apple Watch'ın giriş yaptığı gibi, Xiaomi de bir e-ticaret/alışveriş sitesi üzerinden Türkiye'de satışa sunulacak. Zaten daha önceden bu haberimizde de belirttiğimiz gibi Xiaomi, yine internet üzerinden MI-4 ile giriş yapmıştı. Şimdi ise yeni ürünleri ile bu girişi yaparak kalıcı bir yer edinme amacında.

xiaomi-mi5(1).jpg

Xiaomi, Türkiye pazarında bir distribütör ile çalışmayacak. Ancak sosyal medya faaliyetleri, bizzat şirketin kendisi tarafından yürütülecek. En azından şu an için konuşulanlar böyle. Kulaklık, tablet ve tıpkı Apple TV gibi stream kutusu gibi ürünleri bulunan şirketin, akıllı ev teknolojileri geliştireceği de konuşulmakta. 

Bu konuyla ilgili henüz kesin bir tarih belirtilmiş değil, ancak kısa zamanda geleceğini söyleyebiliriz.

webtekno

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.