Xiaomi, gerçek zamanlı çeviri yapabilen akıllı gözlüğünü tanıttı

Xiaomi, gerçek zamanlı çeviri yapabilen akıllı gözlüğünü tanıttı

Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi; microLED ekranı bulunun, navigasyona bakılabilen ve gerçek zamanlı çeviri yapabilen akıllı gözlük modelini tanıttı.

Şirketin ilk akıllı gözlük modelinin ayrıca, 5 MP çözünürlüğündeki gömülü kamerası sayesinde fotoğraf çekebildiği belirtildi.

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, kısa bir süre önce ilk akıllı gözlük modelini tanıttı. Birçok gelişmiş özellikle birlikte gelen cihazın; çağrıları, bildirimleri ve navigasyon bilgisini gösterebilmek için bir microLED panele sahip olduğu kaydedildi. Şirket ayrıca, akıllı gözlüklerinin fotoğraf çekebildiğine ve metinleri veya sesli içerikleri gerçek zamanlı olarak çevirebildiğine işaret etti.

Beebom'un haberine göre; 51 gram ağırlığındaki Xiaomi akıllı gözlük, yapısal tasarımda ihtiyaç duyulan geniş alandan tasarruf edebilmek adına microLED görüntüleme teknolojisini kullanıyor. Cihaz, 2,4x2,02 mm ölçülerinde bir ekran çipi ile birlikte geliyor. Pirinç tanesi büyüklüğündeki ekran, küçük boyutları sayesinde çerçeveye sığdırılabiliyor.

Xiaomi ayrıca, ışığın karmaşık optik yapılardan geçebilmesini mümkün kılmak için 2 milyon nit parlaklığa kadar çıkabilen ultra verimli bir monokrom ekran çözümü kullanıyor. Bununla birlikte; Çin merkezli teknoloji devi, gözlükte yeni bir optik dalga kılavuzu teknolojisi kullandığını dile getiriyor. Söz konusu teknoloji; optik dalga kılavuzu merceğinin mikroskobik optik ağ yapısı aracılığıyla ışığı, insan gözüne doğru bir biçimde yansıtabilmek için 180 derecede kırabiliyor. Bu sayede, rahat bir kullanıcı deneyimini mümkün kılmak üzere cihaz boyutu ve ağırlığı azaltılabiliyor.

XİAOMİ AKILLI GÖZLÜK, BÜNYESİNDE TOPLAM 497 PARÇA BULUNDURUYOR

Paylaşılan diğer bilgilere göre; Xiaomi akıllı gözlük, bünyesinde toplam 497 parça bulunduruyor. Şirket; bu parçaların, akıllı gözlüğü hem akıllı telefonlar için bir yan aksesuar hem de telefon görüşmesi yapılabilen, mesajların okunabildiği ve yol tarifi alınabilen bağımsız bir cihaz haline getirdiğine işaret ediyor.

Kullanıcılar, microLED panel üzerinden çağrıları ve mesajları görebiliyor. Bununla birlikte; yerleşik mikrofonlar sayesinde, aramalar da yanıtlanabiliyor. Akıllı gözlükte, fotoğraf çekmeyi ve gerçek zamanlı olarak metin çevirisi yapabilmeyi mümkün kılan 5 MP'lik bir yerleşik kamera bulunuyor. Ayrıca şirketin tescilli çeviri algoritmaları ve gözlükteki çift mikrofon sistemi ile Xiaomi akıllı gözlükler, sesli içerikleri metne çevirebiliyor ve bunları gerçek zamanlı olarak microLED panelde görüntüleyebiliyor.

Diğer yandan; cihaz, gücünü dört çekirdekli ve ARM tabanlı bir işlemciden alıyor. Kullanıcılar, gözlükteki dokunmatik alan üzerinden kontrolleri gerçekleştirebiliyor. Wi-Fi ve Bluetooth bağlantı teknolojilerini destekleyen model, Android işletim sistemini temel alarak çalışıyor. Xiaomi'nin, ilk akıllı gözlüklerinin fiyatı ve çıkış tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadığı ifade ediliyor.

Akşam

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.