Wushu Avrupa Şampiyonasına 'Başörtüsü' Boykotu

Wushu Avrupa Şampiyonasına 'Başörtüsü' Boykotu

Wushu Avrupa Şampiyonasına 'Başörtülü sporcu gelemez' açıklaması üzerine, Batmandan turnuvaya gitmesi beklenen bayan sporcular, boykot kararı aldı.

Wushu Doğu ve Güneydoğu Bölge Koordinatörü Abdulaziz Velioğlu, Avrupa Federasyonunun bayan sporcuların 'başörtüsü ile yarışamaz' kararı gereği Avrupa Şampiyonasını boykot ettiklerini belirtti.

Velioğlu yaptığı açıklamada Türkiye Wushu federasyonu olarak 2015'te yapılacak olan Avrupa şampiyonasına federasyon olarak katılmama kararı aldıklarını ifada ederek, gerekçenin de Avrupa federasyonunun başörtüsü ile kızların yarışmalarına yasak getirilmesi olduğunu dile getirdi.

Velioğlu, "2014'te Romanya'da yapılan Avrupa şampiyonasında milli takım antrenörü olarak milli takımın başında gittim. O şampiyonada da Avrupa Wushu federasyonunun ciddi ayrımcılıklara imza attığına şahit olduk. Bütün hakemlere sertifika ve plaket veren Avrupa federasyonu, sadece Müslüman olan özellikle Türkiyeli ve Azerbaycanlı hakemlere hiç bir sertifika ve plaket vermeyerek gerçek niyetlerini tüm katılımcı ülkeler önünde ifşa etmiş olduklarına şahit olduk. Buna mukabil Türkiye olarak 12 ülke ile balkan Wushu federasyonu kurarak federasyon başkanlığına Sadettin Çolak'ı getirdik" dedi. 

Abdulaziz Velioğlu, konuşmasının devamında, bu yapılacak Avrupa şampiyonasına denk ve tüm Avrupa ülkelerinin katılmaya davet edilecek alternatif bir şampiyona ile yeni sürece start verileceğini söyledi. Velioğlu şöyle devam etti; "Özellikle tüm Avrupa federasyonlarının Rusya federasyonunun etkisinde olduğu bilinen Avrupa Wushu federasyonuna denk ve alternatif olabilecek bir federasyonla Rus etkisinin kırılabileceği konusunda hem fikir olduğunu biliyoruz. Hayırlı olur temennisiyle halkımızın bilgisine sunuyoruz."

Haberler.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.