Wilders: Müslümanları tahrik etmeye devam ediyor

Wilders: Müslümanları tahrik etmeye devam ediyor

Wilders'in kararı, Hollanda hükümetini harekete geçirdi.

Aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Wilders'ın, İslam karşıtı eylemlerle gündeme gelen Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi'nin daha önce Dallas kentinde düzenlediği Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasına katılan eserleri partisine ait yayın saatinde televizyonda gösterme kararı, Hollanda hükümetini harekete geçirdi.

Ülke medyasında yer alan haberlerde, Dışişleri Bakanlığının, televizyondaki yayından sonra özellikle Müslüman ülkelerde ortaya çıkması muhtemel tepkilere karşı Hollandalı büyükelçileri uyardığı belirtildi.

Farklı ülkelerde görev yapan büyükelçilere bu kapsamda, söz konusu yayının Hollanda hükümetinin kararı olmadığına ilişkin bilgilendirmelerde bulunmaları yönünde mesaj iletildiği kaydedildi.

Daha önce sergiyi Hollanda meclis binasında açma isteği reddedilen Wilders'ın, provokatif karikatürleri 20 Haziran-3 Temmuz tarihlerinde partisine ait üç yayın diliminde televizyonda göstermesi bekleniyor.

ABD'nin Dallas kentinde geçen ay düzenlenen, Wilders'ın da konuşmacı olarak katıldığı karikatür yarışmasının gerçekleştirildiği salonun dışında çıkan silahlı çatışmada iki kişi hayatını kaybetmişti.

Geert Wilders'ın 2008 yılında çekerek internet üzerinde yayınladığı Müslümanlar ve İslam dinine hakaretler içeren 26 dakikalık "Fitne" adlı filmi de başta Müslüman ülkeler olmak üzere geniş bir coğrafyada sert tepkilere neden olmuştu.

Tepkiler kapsamında bazı ülkelerde Hollanda'nın dış temsilciliklerine yönelik protestolar düzenlenmişti. Hollanda hükümeti o zaman da bu filmin kendi kararıyla yayınlanmadığını açıklamıştı.

Açıklamaları ve çektiği "Fitne" adlı filmle toplumda Müslümanlara karşı kin ve nefrete yol açtığı gerekçesiyle Amsterdam Mahkemesi'nde 2011'de yargılanan aşırı sağcı siyasetçi, beraat etmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.