Wi-Fi yardımı özelliğine ikinci dava!

Wi-Fi yardımı özelliğine ikinci dava!

Apple, Wi-Fi Yardımı özelliği sebebiyle tazminat ödemeye hazırlanıyor.

  WiFi yardım özelliği, Wi-Fi ve hücresel veri hızlarını aynı anda kullanıyor. Yani eğer Wi-Fi hızınız yavaşsa, telefonunuz hücresel veri üzerinden (3G internet paketinden) internet hızınıza takviye yapıyor. Bu sayede daha hızlı bir internet erişimine sahip oluyorsunuz.

Ancak sorun şu, Wi-Fi Yardımı özelliği telefonun içerisinde varsayılan olarak açık geliyor. Yani bu özellik siz telefonu kullanmaya başladığınız andan itibaren aktif. Ayarı kapatma seçeneği ise pek göz önünde sayılmaz. Dolayısıyla farkına varamadan evde Wi-Fi kullanıyorum diye düşünerek izlenilen videolar ve indirilen dosyalar ay sonunda telefon faturanıza yansıyabiliyor.

Ortaya çıkan dava dosyalarından Apple’a bu konuda ikinci bir davanın açıldığı belli oldu. Bu davada ise şikayet yine benzer şekilde. Kullanıcı, evinin içerisinde Wi-Fi sinyalinin az çektiğini fark etmiyor ve telefon tüm verileri hücresel veri üzerinden indiriyor. Ayın sonunda gelen telefon faturasından bahsedilmiyor ancak kullanıcı tıpkı ilk dava gibi Apple’dan 5 Milyon Dolar tazminat istiyor. Bu davalar henüz sonuçlanmış değil ancak durum böyle devam ederse, Apple’ın başı daha çok ağrıyacağa benziyor. iOS 9’da Wi-Fi Yardım özelliğini kapatmak için Ayarlar > Hücresel > Wi-Fi Yardım (en altta) sekmesine gidebilirsiniz.

CNN Türk

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.