WhatsApp'tan uçtan uca şifreli yedekleme özelliği

WhatsApp'tan uçtan uca şifreli yedekleme özelliği

WhatsApp bugün yeni gizlilik sözleşmesini dünya genelinde yürürlüğe aldı. Ancak kullanıcılarını kaybetmemek için yeni özellikleri de geliştirmeye devam ediyor.

WhatsApp şu sıralar yeni güncellemeler ile dikkat çekiyor. Geçen hafta sürpriz şekilde sohbet çıkartmalarını kullanıcılarının beğenisine sunan uygulama çeşitli yenilikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Sohbet ekranındaki resimleri ve videoları daha da büyüteceğini duyuran platform şimdi de sohbet yedeklerini şifrelemeye hazırlanıyor.

WhatsApp şimdi de sohbet yedeklerini şifreleyerek güvenliği biraz daha artırmaya hazırlanıyor. Uçtan uca şifreleme sağlayacak olan platform kullanıcıların mesaj yedeklerini daha güvenli hale getirecek.

WHATSAPP YEDEKLERİ UÇTAN UCA ŞİFRELİ OLACAK

Uygulamanın yakındaki beta sürümü kullanıcılara Google Drive’da depolanan yedeklemelerin şifrelenmesine izin verecek ve sohbetleri daha güvenli hale getirecek. Gizlilik ilkesine farklı bir bakış kazandıracak olan uygulama kullanıcılara yedeklerine hatta resimlerin her bir tanesine şifre koyma fırsatı verecek.

Son bir kaç ay da gizlilik politikası ile milyonlarca kullanıcı kaybeden mesajlaşma uygulaması alacağı güncellemeler ile gizliliğe ağırlık verecek. Henüz yedekleri şifreleme özelliği test aşamasında yer alıyor. Kullanıcılara ne zaman sunulacağı bilinmeyen güncelleme beta olarak test ekibi tarafından inceleniyor.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.