WhatsApp’tan geri adım! Veri politikasını değiştirdi

WhatsApp’tan geri adım! Veri politikasını değiştirdi

WhatsApp, sene başında yayınladığı ve büyük tartışmalara neden olan veri politikasında geri adım attı. Şirket sözcüsü yeni gizlilik politikasını kabul etmeyenler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

WhatsApp, yeni veri politikası ile yine gündeme geldi. Rekabet Kurumu tarafından açıklanan bilgilere göre, 15 Mayıs’tan itibaren kullanıma sunulan yeni veri politikası ülkemizdeki vatandaşları kapsamayacaktı.

Şirket sözcüsü tarafından açıklanan yeni bilgilere göre, WhatsApp tarafından yeni politikanın uygulanması hakkında değişikliğe gidildi.

KABUL ETMEYENLER KULLANMAYA DEVAM EDECEK

WhatsApp sözcüsü The Verge’e yaptığı açıklamada; “Şirketin yetkililer ve gizlilik uzmanlarıyla yaptığı görüşmelerin ardından yeni gizlilik politikasını kabul etmeyen kişiler için uygulamanın işlevselliğini sınırlamamaya karar verildi.” ifadelerine yer verildi.

WhatsApp, her ne kadar “Bu, süresiz olarak ilerleyen plandır.” dese de kullanıcılarını bir kez daha güncellemeyi kabul etmeye zorlama olasılığının olup olmadığı hakkında açıklama yapılmadı.

WhatsApp destek sayfasında, “WhatsApp’ta güncelleme hakkında daha fazla bilgi sağlayan ve kabul etme şansı olmayanlara hatırlatan bir bildirim görüntülemeye devam edeceğiz” dedi. Ayrıca bu hatırlatmaların kalıcı olmayacağı ve uygulamanın işlevselliğini sınırlayamayacağı belirtildi.

KAYNAK: SHİFTDELETE

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.