WhatsApp'ta yeni dönem başlıyor! Mark Zuckerberg paylaştı

WhatsApp'ta yeni dönem başlıyor! Mark Zuckerberg paylaştı

WhatsaApp'a gelecek yeni özellikler belli oldu. Anlık mesajlaşma ve konuşma uygulaması WhatsApp önümüzdeki günlerde kullanıcılara sunacağı yeni özellikleri tanıttı

WhatsApp yeni özellikler getirmeye devam ediyor. Meta çatısı altında faaliyetlerine devam eden şirket, rakiplerinden daha iyi bir deneyim sunabilmek için farklı ve kullanışlı özellikler üzerinde çalışıyor. WhatsApp'a gelecek yeni özelliklerle beraber sesli ve görüntülü konuşmada farklı bir dönem başlayacak.

MARK ZUCKERBERG YENİ WHATSAPP ÖZELLİKLERİNİ DUYURDU

WhatsApp'a yeni gelecek özellikleri Mark Zuckerberg kendi hesabından duyurdu. Bu hafta kullanıma sunulacağı öğrenilen özellikle birlikte uygulamadaki görüntülü konuşma sayısı 32'ye çıkacak. Henüz test aşamasında olan bu özellik ile birlikte çoklu toplantılar ya da online dersler daha kullanışlı hale gelecek.

ARAMALARA LİNKLE KATILMA DÖNEMİ BAŞLIYOR

Zuckerberg'in duyurduğu bir başka özellik ise aramalara linkle katılabilme özelliği oldu. Buna göre kullanıcılar kendilerine gönderilen link üzerinden görüntülü ya da sesli bir konuşmaya dahil olabilecek. Linkle katılma seçeneği, Zoom uygulamasında yer alan özelliğe benzer bir yapıya sahip olacak.

AVATAR OLUŞTURMA

Uygulamaya gelecek bir başka özellik ise avatar oluşturma olacak. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar Snapchat ya da Instagram'da olan avatar oluşturma özelliğine benzer bir seçeneğe sahip olacak. Oluşturulan avatar sayesinde kullanıcılar kendilerine özgün çıkartmalar gönderebilecek, kendi kimliğini yapabilecek. Bu avatar ile WhatsApp, seçilen yapılandırmaya göre otomatik olarak kişiselleştirilmiş bir çıkartma paketi oluşturacak. Ayrıca avatar, profil fotoğrafı ve görüntülü aramalarda maske olarak da kullanabilecek.

SESLİ DURUM GÜNCELLEMESİ

WhatsApp, sesli durum güncellemeleri yükleme üzerinde çalışmalara başladı. Şu anda test aşamasında olan bu özellik ile kullanıcılar durum kısmında sesli notlar paylaşabilecek. Rehberdeki gizlilik ayarlarına göre belirli kişilerin görebileceği bu ses kayıtlarının yüklenmesi de çok basit olacak. Yüklenecek ses kaydının 30 saniyelik bir limiti olacak.

Akşam

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.