WhatsApp'ta e-ticaret dönemi başlıyor

WhatsApp'ta e-ticaret dönemi başlıyor

WhatsApp, mesajlaşma uygulaması olmaktan çıkarak e-ticaret sektörüne giriş yapmaya hazırlanıyor. WhatsApp’a gelecek yeni özelliğin detayları haberimizde.

WhatsApp, sadece mesajlaşma platformu kimliğine yeni özellikler katmaya devam ediyor. Uygulamaya her geçen gün eklenen özellikler kullanıcıların farklı ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. WhatsApp Pay ismiyle para göndermeyi belirli ülkelerde mümkün kılan şirket şimdi de alışveriş tarafına yöneliyor.

Facebook, WhatsApp uygulamasına alışveriş özelliğini entegre etti. İnsanlara yeni bir alışveriş ortamı yaratan şirket böylelikle e-ticaret sitelerine rakip olma hedefini ortaya koydu.

WHATSAPP ALIŞVERİŞ ÖZELLİĞİ AÇILDI

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg Salı günü WhatsApp‘ta kullanılmak üzere dört alışveriş özelliğini açıkladı. Yakın zamanda Facebook, Instagram ve WhatsApp platformları üzerinden alışveriş yapmak mümkün olacak. WhatsApp’taki mağazaların görevlileri kullanıcılarla iletişime geçecek. Böylelikle satın almadan önce işletmelere ürün hakkında soru yöneltilmesi mümkün olacak. Facebook Marketplace bünyesinde yer alan dükkanlar Instagram ve WhatsApp’la da uyumlu çalışacak.

Instagram Görsel Arama kullanıcıların fotoğraf çekerek ürünleri daha kolay bulmalarını sağlayacak. Mağazadaki reklamlar kullanıcının ilgisini çeken ürünleri baz alarak gözükecek. Bu sayede kullanıcı kendisine özel bir deneyimle karşılaşacak. Facebook Marketplace bünyesindeki mağazalar şimdilik ABD’de faaliyet gösterecek. Ancak WhatsApp bunun aksine birkaç farklı ülkede aynı anda erişime açacak.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.