WhatsApp'ın "Facebook" şartı tepki çekti

WhatsApp'ın "Facebook" şartı tepki çekti

Kullanım koşullarını değiştiren WhatsApp'ın, kullanıcı verilerinin doğrudan Facebook ile paylaşılmasını zorunlu hale getiren şartı kullanıcıların tepkisini çekti.

Teknoloji forumlarında yer alan haberlere göre, Facebook bünyesindeki WhatsApp'ın bundan sonra Facebook ile rahat rahat veri alışverişi yapabileceğini gözler önüne seriyor.

Üstelik veri paylaşımına izin vermeyecek kullanıcılar, WhatsApp kullanamayacaklar.

WhatsApp tarafından yapılan açıklamalara göre anlık mesajlaşma uygulamasının yeni koşulları ile gizlilik ilkeleri, 8 Şubat 2021 itibarıyla geçerli olacak. Kullanıcılar, o güne kadar telefonlarına düşecek bir uygulama içi bildirimle, bu koşulları onaylamak durumunda kalacaklar. Aksi takdirde uygulamaya erişim, mümkün olmayacak.

Sosyal medyadan tepki yağdı

Bu duruma tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımda, Facebook'un kullanıcı gizliliği konusunda ne kadar kirli bir geçmişe sahip olduğuna dikkat çekti.

Kullanıcılar, aynı şekilde WhatsApp kullanıcı bilgilerinin Facebook ile paylaşılmasını zorunlu hale getirilmesinin kaldırılması gerektiğini ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.