WhatsApp'a kendi kendine yok olan medyalar özelliği geliyor

WhatsApp'a kendi kendine yok olan medyalar özelliği geliyor

Bu özellik, "Durum" özelliğinin sohbetlere entegre edilmiş bir hali gibi görünüyor. Ancak özelliğin çalışma prensibi süreye endeksli değil.

WhatsApp geliştiricileri, uygulamanın Android beta sürümünü güncelledi. Bu güncelleme, geliştirici ekibin test ettiği bir özelliğin varlığını ortaya koyuyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, birbirlerine "kendi kendine yok olan" medya içerikleri gönderebilecekler. Bu özelliği, 24 saatte kaybolan "Durum" özelliğinin sohbetlere getirilmiş versiyonu olarak düşünebilirsiniz.

2.20.201.1 kodlu WhatsApp'ın Android beta sürümünde ortaya çıkan bu özellik, durumlardan biraz farklı çalışıyor. Hepimizin bildiği hem WhatsApp hem de diğer platformlarda kullanılabilen bu özellik, 24 saat içerisinde o gönderinin yok olmasını sağlıyor. Ancak WhatsApp'ta karşımıza çıkan yeni özellik, herhangi bir süreyle ayarlanmıyor. Kullanıcı, kendi kendine yok olan medya içeriğini alıp o sohbet menüsünden çıktıktan sonra ilgili medya içeriğine bir daha erişemiyor.

WhatsApp'ın test edilmeye başlanan yeni özelliği işte böyle görünüyor

WhatsApp'ın son Android beta sürümünde ortaya çıkan yeni özelliği, medya gönderme butonunun hemen yanına yeni bir buton daha ekliyor. Bu butonu kullanan bir WhatsApp kullanıcısı, gönderdiği fotoğraf, video ya da GIF dosyasının kendi kendine yok olan medya olduğunu karşı tarafa bildirmiş olacak. Söz konusu içeriği alan kullanıcı, o sohbet sayfasından ayrıldıktan sonra bir daha o medyaya erişemeyecek.

Bu özellik, kullanıcıların güvenliğini sağlamak için oluşturulmuş gibi görünüyor. Ancak bu bağlamda, ilgili gönderinin ekran görüntüsünün alınma ihtimali mevcut. WhatsApp geliştiricilerinin test etmeye başladıkları yeni özellikte ekran kaydı alınması durumunda bildirim gönderilip gönderilmeyeceği ya da bu medyaların ekran görüntüsüne karşı korunup korunmayacağı şu an için bilinmiyor.

WhatsApp geliştiricileri, test etmeye başladıkları kendi kendine yok olan medyalar özelliği ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Yani bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Ayrıca geliştirici ekip, bu özelliği daha da işlevsel hale getirmeye çalışıyor olabilir. İşte tüm bu detaylar, WhatsApp'ın sonraki Android beta sürümlerinde kendisini göstermeye başlayacak.

webtekno

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.