WhatsApp, Yeni Bir Özellik Üstünde Daha Çalışıyor: Süreli Mesajlar

WhatsApp, Yeni Bir Özellik Üstünde Daha Çalışıyor: Süreli Mesajlar

Neredeyse her akıllı telefon sahibinin kullandığı WhatsApp, kullanıcılarına yeni bir özellik sunmaya hazırlanıyor. Yeni özellikle birlikte kullanıcılar, belli bir süre içerisinde yok olan mesajlar gönderebilecekler.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sürekli olarak güncellenmeye ve bu güncellemelerle birlikte yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. İşte bu özelliklerden bir tanesi olan süreli mesajlar (dissappearing messages) yakın bir gelecekte kullanıcılarla buluşacak. Habere devam etmeden önce bu özelliğin isminin kaybolan mesajlar olarak değiştirilme ihtimalinin olduğunu da belirtelim.

WhatsApp'ın internet sitesinde süreli mesajlar olarak geçen bu özellik henüz kullanıcılara sunulmadı. Ancak bu özelliğin iOS, Android, KaiOS ve web/masaüstü sürümlerine geleceği duyuruldu. Peki, bu süreli mesajlar nedir?

WhatsApp'a yeni özellik: süreli mesajlar

Süreli mesajlar aktifleştirildiğinde, bireysel grup sohbetlerindeki tüm yeni mesajlar belli bir süre sonra yok olacak. Süreli mesajların nerede etkin olacağını ise kullanıcının kendisi belirleyecek. Yani tüm sohbetlerde aktifleştirme gibi bir durum olmayacak, kullanıcının kendisinin seçmesi gerekecek.

Süreli mesajlar özelliği daha önce de ortaya çıkmıştı ancak o zamanki adlandırması sona eren mesajlardı (expiring messages). Süreli mesajların ilk sürümünde, kullanıcılar mesajın ne zaman yok olacağını seçebiliyordu. Ancak WhatsApp, bu seçeneği kaldırdı ve 7 günlük bir süre belirledi. Bu süreyi değiştirme seçeneği de henüz bulunmuyor.

Süreli mesajlar özelliğinin nasıl çalışacağı WhatsApp'ın resmi internet sitesinde detaylı olarak açıklanıyor. Buna göre;

Bir kullanıcı yedi günlük süre içinde WhatsApp’ı açmazsa mesaj kaybolur. Ancak WhatsApp açılana kadar mesajın ön izlemesi bildirimlerde görünmeye devam edebilir.

Bir mesajı cevapladığınızda, cevaplanan mesaj alıntılanır. Süreli bir mesajı cevapladığınızda, alıntılanan metin yedi gün sonra da sohbette kalmaya devam edebilir.

Süreli mesajların devre dışı olduğu bir sohbete iletilen süreli mesajlar, iletildikleri sohbetten kaybolmazlar.

Kullanıcılar mesaj kaybolmadan önce yedekleme oluştururlarsa süreli mesaj yedeklemeye dâhil edilir. Süreli mesajlar, kullanıcılar yedeklemeyi geri yüklediğinde silinir.

Ayrıca WhatsApp, bu özelliğin kullanımı konusunda uyarıyor ve yalnızca güvenilen kişilerde kullanılmasını tavsiye ediyor. WhatsApp'ın uyarıları ise şu şekilde:

Mesajlaşılan kişi, süreli mesajı kaybolmadan önce iletebilir veya ekran görüntüsünü alabilir.

Mesajlaşılan kişi, süreli mesaj kaybolmadan önce süreli mesajın içeriğini kopyalayıp kaydedebilir.

Mesajlaşılan kişi, süreli mesaj kaybolmadan önce kamera veya başka bir cihaz kullanarak süreli mesajın fotoğrafını çekebilir.

webtekno

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.