WhatsApp, sesi soluğu kesilen sohbetleri otomatik olarak arşivleyecek bir özellik test ediyor

WhatsApp, sesi soluğu kesilen sohbetleri otomatik olarak arşivleyecek bir özellik test ediyor

WhatsApp, Android beta sürümünü 2.20.199.8'e yükseltirken kullanıcı deneyimini iyileştiren iki yeni özelliği test etmeye başladı.

Android beta sürümünü güncelleyen WhatsApp, 2.20.199.8 kodlu yeni sürümle kullanıcı deneyimini daha da iyileştirmeyi vadeden iki özelliği test etmeye başladı. WhatsApp tarafından test edilmeye başlanan ilk özellik, arşive eklenen sohbetlerin yeni bir mesaj gelse dahi ana sohbet ekranına düşmemesini sağlıyor. Hatta bu sohbetlerde yeni bir mesaj olduğuna dair bir bildirim de gösterilmiyor.

İlk kez geçtiğimiz yıl ortaya çıkan bu özellik, aradan neredeyse bir yıl geçmesine rağmen hala tüm kullanıcıların hizmetine sunulmadı. Hatta WhatsApp, geliştirilme aşamasında özelliği beta uygulamasında dahi zaman zaman yayınlayıp zaman zaman kaldırdı. Şimdi, 2.20.199.8 kodlu Android beta sürümü ile bu özelliği bir kez daha görmüş olduk.

WhatsApp geliştiricilerinin bir yıl sonra yeniden test etmeye başladıkları özellik, bu kez biraz daha farklı bir yerleşime sahip. Zira şu ana kadar sohbet sayfasının en altında bulunan "Arşivlenmiş Mesajlar" klasörü, WhatsApp'ın son Android beta sürümünde en üste taşınmış durumda.

WhatsApp, Arşivlenmiş Mesajlar klasörünü artık sohbetlerin üstünde gösteriyor

WhatsApp geliştiricilerinin, bu özelliği ilk kez test ettiklerinde bildirimleri de gizlediklerinden bahsetmiştik. Bir yıl sonra yeniden karşımıza çıkan özellik, hala arşive eklenmiş sohbetlerden bildirim göstermiyor. Ancak "Arşivlenmiş Mesajlar" klasörüne ulaştığınız zaman, yeni bir "Bildirimler" butonu görüyorsunuz. Bu butona dokunduğunuzdaysa arşivlenmiş sohbetler için bir bildirim ayarı seçebiliyorsunuz.

WhatsApp geliştiricileri, test etmeye başladıkları yeni özellikte iki farklı bildirim seçeneği sunuyorlar. Bu ayarlardan bir tanesinde arşivde olan sohbetler için de bildirim alıp almamaya karar veriyorsunuz.

Geliştiricilerin, kullanıcılara sunduğu ikinci ayar ise aslında arşive eklenen sohbetlerin bir uzantısı. Kullanıcılar, kendilerine sunulan seçeneği aktif ettikleri zaman 6 ay boyunca hiçbir mesajın gelmediği sohbetleri otomatik olarak arşive ekleyebiliyorlar. Ancak bu özellik tüm kullanıcılara sunulduğunda bu ayar için belirlenen 6 aylık sürede de farklı seçenekler bulunabilir.

Fotoğraf ve videolara eklediğiniz emojileri hizalayabileceksiniz

WhatsApp'ın 2.20.199.8 kodlu Android beta sürümünde karşımıza çıkan başka bir özellik, gönderilecek medyalarla ilgili. Bu özellikle birlikte kullanıcılar, bir sohbette fotoğraf ya da video gibi içerik gönderirken ekledikleri emojileri daha simetrik hizalayabilecekler.

webtekno

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.