WhatsApp, kaybolan mesajlara '24 saat' seçeneği eklemeye hazırlanıyor

WhatsApp, kaybolan mesajlara '24 saat' seçeneği eklemeye hazırlanıyor

WhatsApp geliştiricilerinin yeni bir özellik üzerinde çalıştıkları açığa çıktı. WABetaInfo tarafında keşfedilen bu özellik, kaybolan mesajlara yeni bir zaman seçeneği ekliyor.

Son dönemlerde tartışılıyor olsa da kullanıcıların en çok tercih ettikleri anlık mesajlaşma uygulaması olmaya devam eden WhatsApp'a yeni bir özelliğin geleceği tespit edildi. WABetaInfo tarafından keşfedilen bu özellik, WhatsApp'ın kaybolan mesajlar özelliğinin kapsamını genişletmeye çalıştığını gözler önüne seriyor. Henüz geliştirme aşamasında olan özellik, 24 saatte kaybolan mesajlar oluşturulmasını sağlıyor.

WhatsApp'ın geliştirilmekte olan özelliği, mevcut durumda 1 hafta gibi bir zaman diliminde kaybolan mesajların kapsamını, 24 saate kadar indiriyor. Buna göre kullanıcılar, özelliğin kullanıma sunulması yapacakları bir ayar ile bir mesajın yalnızca 24 saatte yok olmasını sağlayabilecekler. Bu arada, elde edilen bulgulara göre kaybolan mesajlar özelliği, 7 günlük periyodu 24 saate düşürmek yerine yeni bir seçenek olarak tercih edilecek.

WABetaInfo'ya göre yaklaşmakta olan özellik, gelen ya da gönderilen mesajların 24 saatte sohbetten silinmesini sağlayacak. Öte yandan kullanıcılar, bu özelliği hem bireysel sohbet hem de grup mesajlaşmaları için ayarlayabilecekler. Bu özellik sayesinde kullanıcıların telefonlarında gereksiz depolama alanı işgal edilmemiş olacak.

WhatsApp, 24 saatte kaybolan mesajlar özelliği ile ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Ancak geliştirici ekip, bu özelliği kısa bir süre sonra kullanıcıların beğenesine sunacak gibi görünüyor. Zira WABetaInfo tarafından keşfedilen özellikle ilgili, genel olarak kullanıma hazır olduğu ifade ediliyor. Geliştiriciler, önümüzdeki dönemlerde sunacakları iOS, Android ve web sürüme gönderecekleri güncellemeler ile bu özelliği tüm kullanıcılar için kullanılabilir hale getirecekler.

webtekno 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.