Whatsapp Karanlık Mod nasıl kullanılır?

Whatsapp Karanlık Mod nasıl kullanılır?

Android cihazlarda Whatsapp karanlık mod özelliği geldi. Android cihaz kullanıcıları mobillerde Whatsapp karanlık mod özelliğini nasıl kullanacağını merakla araştırıyor.

Whatsapp Karanlık Mod nasıl kullanılır? sorusu android cihaz kullanıcıları tarafından yeni özelliğin gelmesiyle birlikte araştırılmaya başlandı. WhatsApp'ın Android beta sürümünde karanlık mod kullanılabilir. WhatsApp Android beta 2.20.13 sürümüne sahip olan kullanıcılar karanlık modu aktif edebiliyor. Bu özellik henüz iPhone kullanıcıları için sunulmadı.

WHATSAPP KARANLIK MOD NASIL KULLANILIR?

Öncelikli olarak WhatsApp'ın Android beta sürümünü telefonunuza yüklemeniz gerekiyor. Bunun için Google Play Store'da WhatsApp sekmesine girip, beta test kullanıcısı olmak istediğinizi belirten seçeneği işaretlemeniz ve beta testine katılmanız lazım. Bu seçenekte beta aşamasına katılmak birazcık zaman alabilir. Diğer bir seçenek olarak güvenli bir kaynaktan WhatsApp Android beta APK'sını indirip, telefonunuza kurabilirsiniz.

KARANLIK MOD ÖZELLİĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

OLED ve AMOLED ekran panellerine sahip olan akıllı telefonlarda, karanlık mod hem daha gerçek siyah renk görüntüsü elde etmemize yarıyor, hem de batarya performansının yükselmesini sağlıyor.

Batarya performansının yükselmesinin nedeni ise OLED ve AMOLED panellerde koyu renkli görüntülerin olduğu pikseller daha az güç harcıyor. Yani siyah renk göstermek isteyen pikseller, kapanıyor. Hem güç harcamamış oluyor, hem de daha doğru siyahı göstermiş oluyor.

Haber Türk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.