WhatsApp, Almanya'da davalık oldu: gizlilik politikalarınız hukuka aykırı

WhatsApp, Almanya'da davalık oldu: gizlilik politikalarınız hukuka aykırı

WhatsApp'ın gündem olan gizlilik politikaları ile ilgili yeni bir gelişme, Almanya'da yaşandı. Hamburg'daki bir veri koruma kuruluşu, WhatsApp'ın yeni politikalarının hukuka aykırı olduğunu ileri sürerek, konuyu yargıya taşıdı.

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, geçtiğimiz aylarda gündemi sarsan bir mesele ile haberlerimize konu olmuştu. Platform yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre WhatsApp kullanıcılarının kişisel verileri artık, Facebook ile paylaşılacaktı. Böyle bir izni vermeyen kullanıcılar ise WhatsApp kullanamayacaklardı. Bu mesele şimdi, yargıda dava konusu olacak gibi görünüyor.

Bloomberg'de yer alan bir habere göre Almanya merkezli bir veri koruma kuruluşu, WhatsApp'a daha açmaya hazırlanıyor. Bu davanın nedeni ise anlık mesajlaşma uygulamasının yapmayı planladığı politika güncellemesini engellemek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hamburg'daki Johannes Caspar isimli bir yetkili, Facebook'un WhatsApp'tan gelecek verileri reklam işlerinde kullanabileceğinden endişeli olduklarını söylüyor.

Davadan çıkacak karar, muhtemelen yalnızca Almanya'daki kullanıcılar için bağlayıcı olacak

Caspar tarafından yapılan açıklamalara göre WhatsApp ile Facebook arasındaki veri paylaşımı, kullanıcıyı buna zorunlu tutuyor. Caspar'a göre bu zorlama, WhatsApp'ın yaklaşmakta olan gizlilik politikalarının hukuka aykırı olduğunun bir göstergesi. Yetkili, açılacak davanın diğer ülkelerde de emsal teşkil edebileceğini, böylelikle milyonlarca kullanıcının verilerinin korunmasının sağlanabileceğini ifade ediyor. Ancak bu dava sonucunun yalnızca Almanya'da ikamet eden kullanıcılar için bağlayıcı olacağını söylemek gerek. Diğer ülke ve bölgelerdeki kullanıcıların korunması ise ancak benzer yasal düzenlemeler sayesinde mümkün olacak.

WhatsApp tarafından yapılan son açıklamalara göre platformun yeni gizlilik politikaları, 15 Mayıs itibarıyla kullanımda olacak. Uygulama içinden alacağı bildirimi onaylamayan kullanıcılarsa, bu tarih geldiğinde WhatsApp kullanamayacaklar. Dünyanın dört bir yanından kullanıcıların tepkisine yol açan düzenleme, ülkemizdeki WhatsApp kullanıcıları için de doğrudan geçerli olacak.

webtekno 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.