Volvo, araç içi hava kalitesini artıran teknolojisini açıkladı

Volvo, araç içi hava kalitesini artıran teknolojisini açıkladı

Ürettiği dayanıklı arabalarla bilinen İsveçli otomobil üreticisi Volvo, dünyada bir ilk olduğunu iddia ettiği bir teknolojisini açıkladı.

Teknoloji her alanda oldukça hızla ilerlediği gibi otomobil ve otomobil teknolojileri alanında da oldukça hızlı bir mesafe kat ediyor. Eskilere göre büyük gelişmeler kat eden otomobil teknolojilerinden bir tanesi de klimalar.

Otomobillerdeki klima teknolojisi, aracın içerisine hava üflemekten başladı ve sürekli olarak ilerlemeye devam etti. Günümüz modern otomatik hava kontrol sistemleri, araç içi sıcaklığını sabit tutmaktan araç içerisinde farklı bölgelere göre farklı özellikler sunabiliyor. Ancak görünüşe göre İsveçli otomobil üreticisi Volvo, bunları bir adım daha öteye götürüyor.

Volvo'dan kabin hava kalitesini geliştiren teknoloji

Volvo, araç klimaları konusunda işleri bir adım daha götürüyor ve dünyada ilk kez arabalarında hava kalitesi teknolojilerini sunduğunu iddia ediyor. Şirketin iddiasına göre aracın içindeki yolcular, her zaman kaliteli hava soluyorlar. Gelişmiş Hava Temizleme teknolojisi adı verilen sistem, hava kalitesini gösteren PM2.5 seviyesini ölçen bir sensör üzerine kurulu.

Otomobil üreticisi, sentetik fiber filtre ve iyonlaştırma sayesinde zararlı PM2.5 parçacıklarının %95'inin kabinden atıldığını iddia ediyor. Bu sistem, Scalable Product Architecture'da (Ölçeklendirilebilir Ürün Mimarisi) üretilmiş tüm 60 ve 90 serisi Volvo araçlarda bulunuyor. Bu teknoloji, havayı temizlemenin yanı sıra sürücünün de atikliğini artırıyor. Sistem, Volvo On Call akıllı telefon uygulamasından kontrol edilebiliyor.

Volvo mühendislerinden Anders Lofvendahl, "Gelişmiş Hava Temizleme teknolojimiz sayesinde Volvo'nuz içerisinde soluduğunuz havanın daha temiz ve daha sağlıklı olduğundan emin olabilirsiniz" diyor. Şirketin bünyesinde, The Noses olarak adlandırılan ekip bu gibi teknolojiler üstünde çalışıyor.

webtekno

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.