Vladimir Jabotinsky’nin Demir Duvar’ı

Revizyonist siyonizmin kurucusu olarak bilinen Rus asıllı Yahudi Vladimir Jabotinsky, 1923’de yazdığı meşhur makalesi “Demir Duvar”da, Filistin’de sömürgeci bir Yahudi devleti kurulmasına Arapların gönüllü olarak razı olmayacaklarını, işgalin ve sömürgeciliğin tehlikesinden kurtarabildikleri son umut kıvılcımları sönünceye kadar mücadele edeceklerini yazıyor ve şöyle diyor:

“Biz Filistin’e karşılık ne Filistinlilere, ne de öteki Araplara hiçbir şey veremeyiz. Öyleyse (onlarla) gönül rızasıyla anlaşamayız. Bugün sömürgeleştirme faaliyeti, en sınırlandırılmış haliyle bile, yerli halkın iradesine rağmen sürdürülmek zorundadır.
“Dolayısıyla bu faaliyet ancak ve ancak yöre halkının hiçbir şekilde kıramayacağı, adına ‘Demir Duvar’ diyebileceğimiz bir güç kalkanının ardında sürdürülüp geliştirilebilir. İşte bizim politikamız budur...

“Eğer bu ülkede yerli halkın taleplerine aldırış etmeksizin bir sömürge kurmak istiyorsak, onların bunu yönetsel veya fiziksel olarak engelleme imkânlarını ortadan kaldıracak kuralları ve savunma şartlarını oluşturmak için, ister Balfour Deklarasyonu, ister manda yoluyla olsun, dış güçlere başvurmak zorundayız.
Zor, mutlak surette kullanılmalıdır, hem de bütün şiddetiyle, hiçbir hoşgörü olmaksızın...

“Bu görüşlerimizin gayri ahlâkî olduğunu savunan beylik yaklaşıma gelince; onlara, iddialarının tamamen gerçek dışı olduğunu söyleyerek cevap vereceğim.
“Bizim ahlâkımız budur. Başka bir ahlâk da yoktur. Araplar bizi yolumuzdan çevirmek konusunda karşılarına çıkacak en küçük umudu dahi ne en tatlı söze, ne de en leziz lokmaya değişeceklerdir. Çünkü karşı karşıya olduğumuz basit bir ayak takımı değil, düpedüz bir halktır; hem de yaşayan bir halk. Ve hiçbir halk da kendi kaderiyle ilgili böylesi bir sorun karşısında bu denli muazzam boyun eğişlere yanaşmaz; ta ki bütün umutları silininceye ve biz ‘Demir Duvar’daki görünür her gediği tıkayıncaya dek.” 1

Vladimir Jabotinsky’nin “Demir Duvar”dan kastı askerî güçtü. Yahudiler ne pahasına olursa olsun üstün bir askerî güce sahip olmalıydılar. Bu gücün salacağı korku ve vahşet Filistinlileri göçe zorlayacaktı.
Evet, Yahudiler demire karşılık neleri var, neleri yok, vermeliydiler... Gümüşlerini, buğdaylarını, zeytinyağını, şarap ve hayvanlarını, hatta karılarını ve kızlarını demire karşılık vermeliydiler. Herşey demir için feda edilmeliydi! Dünyada demirden daha değerli birşey olamazdı. 2

19. yüzyılın sonlarından itibaren sızarak girdikleri Filistin topraklarını sahiplenmeye başlayan siyonistler, Jabotinsky’nin “Demir Duvar” doktrinini kendilerine rehber etmişler; İngilizlerin de yardımıyla silâhlanarak Filistin köylerinde katliâmlar yapmışlardır. Komşu köyde katliâm yapıldığını duyan Filistinli köylüler vahşetten korkup evlerini yurtlarını terk ederek daha uzak köylerdeki akrabalarının yanına sığınmışlar ve bir daha da evlerine dönememişlerdir ne yazık ki..
14 Mayıs 1948 tarihinde kurulan İsrail, politikasını “Demir Duvar” doktrini öğretisi üzerine oturtmuştur. Ve buna bağlı olarak da Ortadoğunun en büyük askerî gücü olmaya gayret göstermiştir. Amerikan askerî yardımları da eklenince, İsrail’in elinde muazzam bir askerî güç oluşmuştur. 2009’da askerî harcamaları 13.3 milyar dolar olan İsrail, 2001-2007 yılları arasında Amerika’dan 19.5 milyar dolar askerî yardım almıştır.
Amerika İsrail’e karşı cömert olmaya devam etmektedir. 2010 yılı Amerikan bütçesinden İsrail’e yapılacak olan askerî yardımı 2.775 milyar dolar olarak açıklayan Obama, gelecek 10 yıl içinde İsrail’e yapılacak askerî yardımların 30 milyar dolara ulaşacağını bildirdi.. 3

Amerika Gazze’de yaptığı vahşet sebebiyle İsrail’e silâh ambargosu uygulayacağına, gelecek 10 yıl içinde 30 milyar dolarlık askerî yardım yapacağını ilân ediyor.
Bu ilân, İsrail’in öldürdüğü her bir çocuğun masum kanına Amerikan elinin de bulaştığına apaçık delildir.
Demir irade
Batı Şeria etrafına beton duvar örerek 1.4 milyon Filistinliyi 41 km. uzunluktaki Gazze şeridine sıkıştıran İsrail, “Demir Duvar” diye vasıflandırdığı kuvvetli ordusunun silâhlarıyla yağmur gibi kurşun yağdırsa da, Filistinlilerin sahip oldukları “demir irade”yi asla eritemeyecektir. Hak dâvâya imandan kaynaklanan bu demir irade, İsrail’in ördüğü beton duvarı da, abluka duvarını da, Mısır-Filistin hududunda yerin 30 metre altına kadar örülmekte olan 11 km. uzunluktaki Amerikan yapımı çelik duvarı da delecektir biiznillah.

Mimsiz medeniyetin çelik zırhla donattığı İsrail karşısında 50 yıldır yılmadan direnen Filistin halkı, Şair Mehmet Âkif’in İstiklâl Marşında vasfettiği iman dolu göğsüyle haykırıyor:
Kim bu vatanın uğrunda olmaz ki feda?
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda,
Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda,
Etmesin tek beni vatanımdan cüda.
Zalimlerin yüzüne korkmadan haykırmaya devam eden Filistin halkı şunları da söylüyor:
“Cennet vatan olan mübarek Filistin toprakları uğruna binlerce evlâdımı şehit olarak versem de, İsrail’e asla boyun eğmedim ve eğmeyeceğim. Asla diz çökmedim ve çökmeyeceğim. Çünkü ben ezelden beri hür yaşadım, hür yaşayacağım. Hakkın bana vaad ettiği zafer günlerinin, belki yarın, belki yarından da yakın olduğuna inancım tamdır. Hakka tapan bir millet olarak istiklâl milletimin hakkıdır.”
Filistin halkına destek vermek; Yusuf Kardavî’nin dediği gibi, hem insanlık, hem de Müslümanlık açısından boynumuzun borcudur.

“Filistin’e Yol Açık” konvoyuna katılan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, “Gazze’ye girdik ve insanlık kazandı. Delinmez denilen ambargo delindi. Demek ki, istenildiğinde ve halklar beraber olduğunda yapılamayacak şey yoktur” diye açıklama yapmış.
Bülent Yıldırım’ın “Halklar beraber olduğunda yapılamayacak şey yoktur “ sözü Filistinli kardeşlerimiz için hazırlanacak olan yardım konvoylarına bir tutam tuzla dahi olsa iştirak etmenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Dipnot:
1- Ralph Schoenman, “Siyonizm’in Gizli Tarihi,” s. 25-27, Kardelen, 1992.
2- a.g.e., s. 27.
3- İsrail’in askerî harcamaları ve bu konuda aldığı Amerikan yardımları hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki linklere bakabilirsiniz:
http://www.worldpolicy.org/projects/arms/reports/israel.lebanon.FINAL2.pdf
http://www.haaretz.com/hasen/spages/1085465.html
http://news.antiwar.com/2009/12/18/obama-approves-30-billion-in-military-aid-to-israel-over-next-decad

Yeni Asya

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.