Viyana'da kutlu doğum şöleni

Viyana'da kutlu doğum şöleni

Avusturya'daki cami eksenli Türk dernekleri ile Din Hizmetleri Müşavirliğinin ortaklaşa hazırladıkları "Kutlu Doğum haftası" çerçevesindeki ikinci şölen dün gece Avusturya - Türk İslam Birliği(ATİB) merkezinde gerçekleşti.

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak ülkede faaliyet gösteren ATİB merkezinde yapılan Kutlu Doğum şöleninde konuşan Din Hizmetleri Müşaviri ve ATİB genel başkanı Seyfi Bozkuş, Hz.Muhammed'in hayatından örnekler vererek, "Bütün dünyanın varlığı Resulullah'ın (Hz.Muhammed) varlığı ile vardır" dedi.

Avusturya'da faaliyet gösteren cami eksenli Türk derneklerinin oluşturduğu Kutlu Doğum Platformunun 2006 yılından bu yana kutlu doğum şölenlerini ortaklaşa düzenlediklerini anımsatan Bozkuş, platformun oluşmasına emek verenleri kutlayarak, "Kutlu doğum platformunun daha nice yıllar devam etmesini umduğunu" söyledi.

Platform üyesi İslam Federasyonu Başkanı Muhammet Turhan da yaptığı konuşmada, Osmanlı padişahlarının ve Türk şairlerinin Hz.Muhammed'e yazdığı methiye ve mersiyelerden örnekler okudu.

Avusturya'daki Türk toplumunun "Alemler sultanının harcıyla bir araya gelen kutlu ve mutlu bir topluluk olduğunu" ifade eden Turhan, "Türk toplumunun kıyamete kadar kapanmamak üzere birbirine kapılarını açtığını" belirtti.

Türk Federasyon başkanı Ali Can da yaptığı konuşmada, 2006'da Danimarka basınında ortaya çıkan "karikatür krizine" atıfta bulunarak, "2006'daki bu musibete tepki olarak ortaya çıkan Kutlu Doğum Platformunun altıncı yılına girdiğini ve gelecek yıllarda da çalışmalarını sürdüreceğini" söyledi.

Viyana İslam Merkezleri Birliği başkanı Ali Yılmaz da konuşmasında "Hz.Muhammed'in hatırına ve O'nun doğumunu birlikte hatırlamak üzere bir araya geldiklerini" bildirdi.

EZAN, KURAN VE İLAHİ

ATİB merkezindeki Kutlu Doğum şöleninde çeşitli camilerde görev yapan din görevlileri de kuran, ezan ve sala okuyarak katıldı.

Ezan ve Kuran dinletisinin ardından sahne alan ATİB Tasavvuf Musikisi grubunun Ney, Kudüm, Daire ve Tambur eşliğinde çalıp söyledikleri ilahileri şölene katılan cemaat ilgiyle izledi.

Şölene ev sahipliği yapan ATİB yetkilileri Kutlu Doğum Şölenine katılan konuklara Hz. Muhammed'in en çok sevdiği çiçek olan birer dal kırmızı gülverdi.

Gece geç saatlere kadar, kuran, ezan ve ilahi dinletisiyle devam eden şölene katılan konuklara, ATİB mutfağında hazırlanan etli "Kutlu Doğum pilavı" ikram edildi.

Kutlu Doğum Platformunun hazırladığı program çerçevesinde Viyana'daki üçüncü kutlu doğum şöleninin 8 Nisan Cuma günü Avusturya Türk Federasyon merkezinde yapılacağı bildirildi.
Akşam