VI. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi başladı

VI. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi başladı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ev sahipliğinde düzenlenen ‘VI. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi’ başladı

10 farklı ülkeden yaklaşık 40 üniversiteden bilim adamının katıldığı kongre bugün başladı ve 23 Ekim 2022 tarihine kadar sürecek.

Van YYÜ Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde yüz yüze ve çevirimiçi (online) yapılacak kongreye 10 farklı ülkeden 200 katılımcı müracaat etti.

Yapılan hakem değerlendirmeleri sonucu; ‘Yaratıcıyı Tanıma ve Anlama’, ‘Fen Bilimleri Işığında Yaratılış’, ‘Din Bilimleri Işığında Yaratılış’, ‘Sosyal Bilimleri Işığında Yaratılış’, ‘Evrimci Görüşün Çıkmazları’, ‘Deizm Görüşünün Çıkmazları’, ‘Ders Kitapları Müfredatı ve Yaratılış’, ‘Yazılı, Görsel, Sosyal Medya ve Yaratılış’ kongre alanlarıyla ilgili olan 112 makale özeti kabul edildi. 10 farklı ülke ve 40 farklı üniversiteden bilim insanın katılacağı kongrede toplam 34 oturum gerçekleştirilecek. Her sunuma 15 dakik içinde gerçekleştirilecek ve sonunda 15 dakikalık bir tartışma ve müzakere zamanı ayrılacak.

fevziozgokce.jpg

VAN MUHABBET, MEDENİYET VE BEDİÜZZAMAN ŞEHRİDİR

İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından kongrenin açış konuşmasını yapan Prof. Dr. Fevzi Özgökçe, kongre programı hakkında bilgi verdi.

Bilim dünyasında iki asırdır materyalizmin ve dinsizliğin hüküm sürdüğünü belirten Özgökçe, sözde bilim üzerinden inanca saldırıldığını, buna karşılık tüm dünyada bilim insanlarının kendi uzmanlık alanlarında Rablerinin, kainatın yaratılışını izaha çalıştığını söyledi.

Konya'nın Mevlana Şehri olarak bilinmesini hatırlatan Özgökçe, Van'ın da muhabbet, medeniyet ve özellikle Bediüzzaman Şehri olarak bilindiğini belirtti. Özgökçe, "Bediüzzaman Hazretleri Medresetüzzehra fikriyle 100 yıl öncesinden bilimsel alandaki bu sıkıntıları tespit etmiş acaba fen ilimleriyle din ilimleri bir arada nasıl mezcedilerek üniversitelerde bütün dünyaya sunulabilir diye bir proje sunuyor. Bu tür faaliyetler çok önemli" dedi.

Kongre 23 Ekim'e kadar sürecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.