Venüs, Jüpiter ve Mars tesbih gibi sıralanacak

Venüs, Jüpiter ve Mars tesbih gibi sıralanacak

BBC'n'in haberine göre Venüs, Jüpiter ve Mars'ın yörüngeleri itibarıyla oluşacak sıralanma hafta sonuna kadar sürecek, gezegenler çıplak gözle görülebilecek

Jüpiter ve Mars'ın yörüngeleri itibarıyla oluşacak sıralanma hafta sonuna kadar sürecek, gezegenler çıplak gözle görülebilecek.İşte haberimizin ayrıntıları! 29 Ekim perşembe günü Türkiye'den de net olarak görülmesi beklenen gezegenler birbirlerine en yakın noktada sıralanacaklar.

BBC 'de yer alan habere göre  Jüpiter'den 12 kat daha parlak olan Venüs kolayca görülebilecek. Ayrıca Venüs parlaklığı nedeniyle diğerlerinden de kolayca ayırt edilebilecek. Jupiter, Venüs'e çok yakın noktadayken, en az parlak olan Mars'ı görebilmek için güneş doğmadan 1 saat önce kalkmak  gerekiyor, unutmayınız bir sonraki randevu 10 Ocak 2021'de olacak.

Normalde bu gezegenleri görmek için Binoküler teleskoplar kullanılmaktadır.

Hangi gezegen hangisi?

En kolay görülen gezegen Venüs, bunun nedeni ise Jüpiter'den yaklaşık 12 kat daha parlak olmasıdır. Jüpiter ikinci en parlak gezegendir. Venüs, Mars'tan yaklaşık 250 kat daha parlak. Mars'ı görmek için gündoğumundan bir saat önce kalkmak gerekmektedir.

Ne kadar görünür olacak?

Dünya'ya yakın olduğu için Venüs Çarşamba ve Perşembe günü Jüpiter ve Mars görünecektir. Gezegenler diğer iki gezegen arasında neredeyse doğrudan Venüs ile düzleştirilmiş bir üçgen oluşturacaktır.

_86352205_planets.jpg_86355192_andrewhill5.jpg

yeniülke

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.