Venezüella binlerce göçmene kapıları açıyor

Venezüella binlerce göçmene kapıları açıyor

Sınırlarına dayanan göçmenler konusunda etkili bir çözüm bulamayan ve göçmenleri istemeyen Avrupa ile krizi izlemekle yetinen Arap ülkelerinin aksine Latin Amerika ülkelerinden göçmenleri kabul açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Brezilya, Venezüella ve Şili liderleri Suriyeli göçmenleri kapılarını açmaya hazır olduklarını açıkladı. Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, dün TeleSUR kanalına yaptığı açıklamada, Ortadoğulu ve Kuzey Afrikalı göçmenlere kucak açacaklarını söyledi.

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro da 20 bin Suriyeli göçmeni ülkesine almaya hazır olduğunu duyurdu. NTN24 kanalına konuşan Maduro, “Dışişleri Bakanı’na Suriyelilerle görüşmesi için talimat verdim. 20 bin Suriyeli ailenin Venezüella’ya gelmesini istiyorum” ifadesini kullandı.

Aynı şekilde Şili lideri Michelle Bachelet de ‘çok sayıda’ göçmene ev sahipliği yapmaya hazırlandıklarını belirtti. Bachelet net bir rakam vermese de “Yaşanan trajediyi çok iyi anlıyoruz. Tüm insanlık adına bir trajedi” dedi. 

DANİMARKA ÜZERİNDEN İSVEÇ'E GİDİYORLAR

Bu arada Avusturya ve Almanya'nın sınırlarını açmasının ardından bu ülkelerden Avrupa'nın farklı yerlerine doğru yola çıkan sığınmacılardan yaklaşık 850 kişilik bir grup Danimarka'ya ulaştı. Feribotla Almanya'nın Puttgarden kentinden Danimarka'nın güneyindeki Rödby limanına ulaşan sığınmacıların büyük çoğunluğu İsveç'e gidip daha iyi şartlar sunduğu için bu ülkede iltica başvurusunda bulunmak istiyor. Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen, dün akşam Alman ve İsveçli mevkidaşlarıyla görüştüğünü ve Danimarka'ya gelen sığınmacıları kabul edeceklerini söyledi. Rasmussen, sığınmacıların büyük bölümünün buna rağmen Danimarka'da kalmak istemediğini ifade etti.

Sputnik Türkiye


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.