Venezuela'dan Filistin'e destek

Venezuela'dan Filistin'e destek

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da açıklamalarda bulunan Venezuela Dışişleri Bakanı Delsey Rodriguez, Filistinlilere destek mesajı verdi.

Venezuela Dışişleri Bakanı Delsey Rodriguez, Filistin'de yaşananların karşılıklı bir mücadele değil İsrail'in tek taraflı saldırıları olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 4. Arap ve Latin Amerika ülkeleri devlet başkanları zirvesi öncesinde AA muhabirine açıklamada bulunan Rodriguez, uluslararası toplumu, Filistinlileri İsrail'in saldırılarına karşı koruma çağrısı yaptı. Rodriguez, ülkesinin 1967 sınırlarında bağımsız bir Filistin devleti kurulması taraftarı olduğunu vurguladı.

Rodriguez, Venezuela'nın İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını endişeyle takip ettiğini belirterek "Filistin'de yaşananlar karşılıklı bir mücadele değil bir dram ve İsrail'in tek taraflı saldırılarıdır" dedi.

Suriye, Libya ve Yemen'deki savaşa da değinen Rodriguez, bu ülkelerde yeniden istikrar ortamının tesis edilmesi ve krizlerin aşılması için halklarına destek olunması gerektiğine işaret etti.

Husumet ve çekişmelerin savaşarak çözülemeyeceğini dile getiren Rodriguez, pek çok Arap ülkesiyle ilişkisi olan Venezuela'nın bu ülkelerde yaşanan sorunlara çözüm bulma konusunda olumlu bir rol oynayabileceği mesajını verdi.

Rodriguez, Arap ve Latin Amerika ülkeleri arasındaki yakınlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bu yakınlaşmanın siyasi ve iktisadi açıdan 21. yüzyılın en önemli hadisesi olacağını kaydetti.

AA


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.