Veliye 5 yıldızlı tarife

Veliye 5 yıldızlı tarife

Özel okullar restoran işletmeciliğine soyundu, günlük 26 liralık yemek fiyatı ile 5 yıldızlı lüks otellerle yarışa girdi. Yıllık 5 bin lirayı bulan yemek ücretlerine veliler isyan etti

Veliye 5 yıldızlı tarife Özel okullar, yemek fiyatlarıyla da velileri isyan ettiriyor. Yıllık eğitim ücreti, servis parası, kitap ve kırtasiye masrafının yanı sıra velinin bütçesine bir darbeyi de yemek ücretleri vuruyor. Öyle ki; kimi okulların öğrencilerine verdiği yemek için talep ettiği ücret günlük 26 liraya kadar çıktı. 8 aylık ücret de 5 bin lirayı buldu. İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi, gıda sanayicisi Hüseyin Bozdağ, "Biz çocuklarımızı, Gıda Bakanlığı tarafından denetlenmiş, TSE standartlarında, her türlü denetimleri yapılmış yemeği 8 liraya vermeye hazırız" dedi. Okullarda duydukları 26 liralık fiyatların çok abartı olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Bu fiyatları veren okullar yemeklerini genelde kendi içlerinde yapıyor. Fiyatlarıyla 5 yıldızlı otellerle yarışıyorlar. Ben 5 yıldızlı bir otele gidip 'Sizden 240 gün yemek yiyeceğim' desem, günlük 26 liraya zaten anlaşırım" diye konuştu. 

YEMEK KAZANÇ OLDU

Özel okulların yemek yaparak başkalarının işine göz diktiğini söyleyen Bozdağ, "Okul yemeklerinin, uzmanlığı olmayan okul idareleri tarafından yapılması zaten yanlışken, üstüne bir de fahiş fiyatlar istenmesi tam bir fırsatçılıktır" dedi. Özel okulların gelirlerinin ana kalemini eğitimden çok yemek ücretlerinin oluşturmaya başladığını dile getiren Bozdağ, her sene okullara "Fiyatlarınızı makul seviyelere çekin" çağrısı yaptıklarını kaydetti. Geçen yıl okullara günlük yemeği 6.5 liraya verdiklerini hatırlatan Bozdağ, "Enflasyon olmasaydı yine aynı fiyattan vermeye devam ederdik" ifadesini kullandı.

Takvim

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.