Velilere 'sahte polis' eğitimi

Velilere 'sahte polis' eğitimi

Adana Emniyet Müdürlüğü kendilerini polis olarak tanıtıp telefonla aradıkları kişilerin altın ve paralarını dolandıranlara vatandaşların kanmaması için okul okul gezerek velilere "sahte polis" eğitimi verdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, yaklaşık 10 yıl önce MSN'den kontör istemeyle başlayan ve son yıllarda vatandaşları telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtıp para ve altın dolandıran sahte polislere karşı kapsamlı bir çalışma başlattı. Emniyet müdürlüklerine gönderilen talimatla bütün vatandaşı kapsayacak şekilde suç oluşmadan önce suçun önlenmesi için çalışma yapılması istendi.

Bu kapsamda Adana Emniyet Müdürlüğü, camilerde, üniversitede, hastanelerde, baroda, dolmuşlarda herkesi uyardı. Polis son olarak Adana'daki bütün okulları tek tek gezerek sahte polisi anlattı. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nden bir polis memuru okullara giderek velilerle bir araya gelip sahte polislerin vatandaşları nasıl dolandırdığını ve kandırdığını tek tek anlattı. Polis son yıllarda telefonla özellikle yaşlı vatandaşların aranarak, "Kimliğiniz bölücü terör örgütü PKK'nın eline geçti, hesabınızdan örgüte para aktarılıyor, ya da bir kuyumcu soyuldu, kimliğiniz kuyumcuda bulundu birinci derecede zanlı sizsiniz bu nedenle evinizdeki altınları bize verin parmak izi çalışması yapacağız" diyerek kandırıp altın ve paraları aldığını kaydetti. Bu tip dolandırıcılığın yanı sıra "sigorta şirketinden, bankadan arıyoruz" diyerek de dolandırıcılık yapıldığını hatırlatan polis, "Polis ya da bir başka kamu kurumunda çalışan biri vatandaştan para istemez. Özellikle polis yapacağı bir operasyon için kesinlikle altın ya da para istemez. Bunlara sakın kanmayın. Biri sizi arayıp böyle söylediği zaman hemen telefonu kapatıp 155'i arayın. Bunlar sizi korkutup şüpheye düşürüp paranızı ve altınınızı almaya çalışacaktır. Bir daha tekrarlıyorum hiçbir devlet görevlisi sizden para istemez. Biri arayıp size polis olduğunu söylüyorsa hemen 155'i arayın" dedi.

Polis memuru daha sonra velilerin sorularını yanıtlayıp onların sorunlarını dinleyip yol gösterdi. Polis daha sonrada bir video izleterek velileri bilinçlendirdi.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.