Vehbi Vakkasoğlu 11 Temmuz'da Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde!

Vehbi Vakkasoğlu 11 Temmuz'da Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde!

Eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu, 11 Temmuz Cumartesi akşamı saat 18.00'den itibaren Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde Ramazan'a özel bir konuşma yapacak.

VAKKASOĞLU RAMAZAN SOHBETLERİNDE

Eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu, 11 Temmuz Cumartesi akşamı saat 18.00'den itibaren Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde Ramazan'a özel bir konuşma yapacak.
 
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen ve İBB Kültür A.Ş.’nin katkılarıyla düzenlenen 34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nın son günleri yaşanıyor. 13 Temmuz Kadir Gecesi akşamı son bulacak fuarda, Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (ESKADER) desteğiyle gerçekleşen ve Beyazıt Kütüphanesi’nde yapılan Beyazıt Ramazan Sohbetleri son güne kadar ziyaretçileri selamlayacak.

Ramazan'ın yirmi dördüncü günü Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde yapılacak programın sohbet konuğu, eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu olacak. 11 Temmuz Cumartesi akşamı saat 18.00’de başlayacak programda Ramazan'a özel bir sohbet gerçekleştirecek olan Vakkasoğlu, konuşmasının ardından dinleyicilerin sorularını cevaplayacak.
 
VEHBİ VAKKASOĞLU KİMDİR?

Kahramanmaraş’ta doğan yazar, öğretmenlik mesleğinde Milli Eğitim’in değişik kademelerinde 35 yıl  emek verdi. Türk çocuklarının eğitimine katkıda bulunması için Berlin’e tayin edildi. 6 yıl Almanya’da  çalıştı. İlk kitabı olan Mehmet Akif 1968 yılında yayımlandı ve sonrasında tarih, edebiyat, din ve psikoloji konularında onlarca esere imza attı. Eğitimciliği ve eserleriyle yepyeni bir gençlik yetişmesine hizmet etme düsturuyla hareket eden Vehbi Vakkasoğlu, ilk gençlik yıllarından itibaren, toplumu eğitici binlerce konferans ve seminerler gerçekleştirdi. “Sevgi Merkezli Eğitim” projesiyle hem eğitimcilere, hem anne-babalara hem de gençlere etkili rehberlik yaptı. Sadece “Bir Destandır Çanakkale” başlığıyla yurtiçi ve yurtdışında verdiği konferanslar 1500’ü buldu. "Ailede Sevgi İletişimi"  konusunu da binlerce defa değişik açılardan topluma yansıttı. Yeni bir Çanakkale ruhuyla dirilmenin ve sevginin özünü yakalayarak kendine gelmenin önemli temsilcilerinden biri oldu. Eserlerinden bazıları; Sevgi Merkezli Çocuk Eğitimi, Akif Dede "Asım'ın Nesli O'nu Çok Seviyor", Ailede Sevgi İletişimi, Çanakkale'de Şahlananlar, Bir Destandır Çanakkale, Çanakkale Aslanları, Ailede Sevgi Sohbetleri, Öğretmenin Not Defteri, 1-2-3, Aşk Çağlayanı Mevlana, Başkasının Günahına Ağlayan Adam, Kalp Sevmekten Yorulmaz, Osmanlı İnsanı, İz Bırakanlar, Bu Vatanı Terkedenler, Dünyada İslam’a Koşanlar, Öğrencime Mektuplar 1-2-3, Son Bozgun…

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.