Vehbi Karakaş: Kur’an kâinat kitabının okumasıdır

Vehbi Karakaş: Kur’an kâinat kitabının okumasıdır

Suffa Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Hidayet Mektebi Derneği tarafından 25. Söz Mucizat-ı Kur’aniye risalesi konulu seminer düzenlendi.

İstanbul Bahçelievler Hidayet Mektebi Derneği’nin seminer salonunda, her hafta Perşembe akşamı düzenli olarak düzenlenen seminerin bu haftaki konuğu bir iman hakikati olan Risale-i Nur üzerine önemli çalışmalar düzenleyen ilahiyatçı yazar, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Vehbi Karakaş’tı.

Dernek üyeleri ve bir çok kişinin yüksek katılımıyla gerçekleşen ‘’Mucizat-ı Kur’aniye’’ konulu Seminer büyük ilgi gördü. Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’in (Sav) ve Hz. Ali efendimiz’in (ra) örnek ahlakı, Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin Risale-i Nur Külliyatı, ve Sözler isimli eserin 25. Söz’ündeki Mucizat-ı Kur’aniye Risalesi, Kuran nedir, tarifi nasıldır? konusu detaylı olarak işlendi.

İlahiyatçı Vehbi Karakaş; “Bediüzzaman Said Nursi Hz. 25. Söz de ayetlerle Kuran’daki icazı ve Kuran’ın hiçbir yerde olmayan tanımını muhteşem ve mükemmel bir şekilde dikkatlere sunmuştur. Bir bakıma 25. Sözün başındaki Kur’an’ın tanımı, 25. Sözün çekirdeği ve özetidir. Tanımın her bir cümlesi bir makale ve bir kitab oluşturacak zenginliktedir.’’ diyerek seminere katılanlara bilgiler verdi.

Risale-i Nur Külliyatı’nın en önemli eserlerinden 25. Sözden çok önemli ifadeleri dinleyenlerle paylaşan İlahiyatçı Vehbi Karakaş; Bediüzzaman’ın: “Mu'cizât-ı Kur'aniye Risalesi, Elde Kur'an gibi bir mu'cize-i bâki varken, başka bürhân aramak aklıma zaid görünür. Elde Kur'an gibi bir bürhân-ı hakikat varken, münkirleri ilzam için gönlüme sıklet mi gelir?” Satırlarının açılımını yaptı. Bu ifadelerden de anlaşılmaktadır ki, Bediüzzaman hazretleri, Kur’an’dan aldığı kuvvetle ve onu örnek alarak bütün münkirlere meydan okumuştur..

Kur’an geçmişi ve geleceği kucaklayan bir kitaptır.’’ iyen ve Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in mucizeleriyle ilgili dikkat çekici vurgular yapan İlahiyatçı Vehbi Karakaş; Hz. Muhammed efendimizin şahsıyla ilgili hissî mucizeleri vardı, parmağından suyun akması, yine parmağıyla ay’ı 2 ye bölmesi gibi. Bunların hepsi, Efendimizle beraber gitti. Fakat Peygamberimizin en büyük mucizesi olan Kur’an bakidir. O ebediyete kadar hükmünü sürdürecektir. Kur’an hem kendisinin ebedî oluşunun ve hem de Peygamberimizin peygamberliğinin ebedî oluşunun delilidir. Yani Efendimiz’in risaleti, hükmü de kıyamete kadar devam edecektir. Onu (sav) gündemden çıkaran, Allah’ın gündeminden çıkar.”, dedi.

Bediüzzaman hazretlerinin “Kur’an nedir ve tarifi nasıldır?” başlığı altında verdiği zengin ve kapsamlı tanımı başka yerde görmediğini söyleyen Karakaş,

‘’Kur’an bize kainat kitabının dilini çevirdi. Biz Kur’an’la kinat kitabını okumaya, anlamaya başladık.’’ diyen, İlahiyatçı Vehbi Karakaş; bir harfin, bir kelimenin nasıl bir yazarı varsa ve ona işaret ediyorsa, kâinat kitabındaki her şey ve her varlık ta bir ayettir, onlar da kendilerini yazan, yapan ve yaratan Allah’a işaret etmektedirler.” dedi,

Kur’an kâinat kitabının okumasıdır, Risale-i Nur da, hem Kur’an’ın ve hem de kâinat kitabının okumasıdır, dedi. Karakaş, “Risale-i Nur’un, aynı zaman da Kur’an ve hadislerde methu senası yapılan tefekkürün de mücessem şeklidir, ” diyerek hiç kimsenin özellikle de Diyanet ve ilahiyat camiasının Risale-i Nur’a müstağni kalamayacağına, en kısa zamanda onunla tanışmaları gerektiğine dikkat çekti.

Hidayet Mektebi Derneğinin kültürel programları devam ediyor

Seminer sonunda ise Hatmi Şerif duası okundu. Hidayet Mektebi Derneği’nin iman hakikatleri olan Risale-i Nur çalışmaları ve hizmeleri ile ilgili bilgiler veren, dernek sorumlusu Metin Duymaz ise hidayet mektebi olarak Risale-i Nur okuma seminerimiz devam ediyor. Faaliyetlerimize tüm kardeşlerimizi bekliyoruz ve sohbet programlarımız aynı zamanda hidayet mektebi derneğimizin https://www.facebook.com/hidayetmektebi adresinden de seminer ve ders sonrası yüklenerek yayınlanıyor, çalışmalarımızı kardeşlerimiz sosyal medya adresimizden takip edebilir” dedi. Seminer sonunda ise katılımcılara ikramlar yapıldı. Suffa Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Hidayet Mektebi Derneği her hafta düzenli olarak Risale-i Nur ve kültür derslerini üyelerine ve katılanlara sunmaya devam ediyor.

Abdullah Sivas’ın haberi

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.