Vefa Sosyal Destek Gurubuna imamlardan destek

Vefa Sosyal Destek Gurubuna imamlardan destek

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde imam, müezzin ve müftülük personelinden oluşan ekip, "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarına gönüllü destek sunuyor.

Din görevlileri, yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında evden çıkmaları kısıtlanan kronik hastalığı bulunanlar, engelliler, 65 yaş ve üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için kaymakamlık bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubunun çalışmalarına katılıyor.

Görevli oldukları camilerin gerekli temizlik ve bakımı yapan din görevlileri alanda da aktif faaliyet yürüterek, belirlenen ihtiyaç sahiplerinin kapılarını çalıp, hazırlanan yardım kolilerini 1000'er liralık sosyal yardımları, emekli maaşlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Viranşehir İlçe Müftü Vekili Şehmus Aslan, hafta sonları da dâhil 12 saat boyunca mesaide olduklarını kaydetti.

"İmamlarımız kendi maaşlarından gıda yardımı yapıyor"

Dışarı çıkması kısıtlanan vatandaşların mağduriyet yaşamaması için imam, müezzin ve müftülük personelinin fedakârca sahada olduğunu belirten Aslan, "1000 TL sosyal yardım alan vatandaşlar ile evden çıkması kısıtlanan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanların emekli maaşlarını ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde kapı kapı dolaşarak dağıttık. Bunun yanında zekâtını ve gıda yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyenlere Diyanet Vakfımız aracılığı ile zekât ve gıda yardımlarını ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İmamların gönüllülük esası ile Vefa Sosyal Destek Grubu içinde fedakârca çalıştıklarını belirten Aslan, birçok imamın kendi maaşından ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi yardımında bulunduğu söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.