Ve sadıklar

"Benim Risale-i Nur’larla Kur’an’a hizmet etme tarzıma aynen uymada devam eden ve başka tarz aramaya ihtiyaç duymayan ve bunu hatırına bile getirmeyen ve hizmette sadakat gösteren ömrü boyunca bu tarz hizmetle hizmet-i Nuriye’ye bağlılığını ispat eden kardeşlerim.

"Benim hizmet usulümü aynen uygulayan ve uygulamaya devam eden ve başka usulü aklına getirmeyen kardeşlerim. Benim aynen sistemimi devam ettiren ve cazibedar bile olsa başka sistemi düşünmeyen kardeşlerim.

"Benim Said’e benzeyen birer küçük Said gibi hayatını devam ettiren kardeşlerim.

"Benim gibi nasdan istiğna eden kardeşlerim. Rıza-ı İlahiden başka bir şeyi düşünmeyen, ihlâsı esas alan hizmetini vasıta-ı cer etmeyen kardeşlerim.

"Benim Risale-i Nurla İktifa ve kanaat eden ve sadece Risale-i Nur’u nazara vererek, nurlarla iktifa ederek O’nu okuyarak, anlatarak, neşrederek ömrünü böyle geçiren kardeşlerim.

"Benim Risale-i Nur’u okuyan, en büyük meşgalesi Risale-i Nurlarla iştigal olan meşrep ve mesleğimi hayatı boyunca meşrep ve meslek edinen kardeşlerim.

"Hayatının en büyük gayesi Risale-i Nur olan kardeşlerim.

"Fedekar ve ferağat sahibi, benim ciddiyetimde benim saffetimde, benim titizliğimde, benim samimiyetimde, benim sebatımda, benim sabrımda, benim azmimde, benim ceht ve gayretimde, benim korkusuz ve cesurane secaatimde ve cesaretimde, benim itidalim ve tedbirim ve hassasiyetimde devamlı olan kardeşlerim.

"Benim takvada, ibadette, duada, tesbihatta evratta, zikirde, daavatta, ricada münacatta, izahta izahatta, nizada münazaratta, sohbette muhabbette, tevazüde mahviyette, iz’anda iltizamda, fikirde tefekkürde, histe hissiyatta, iffette, edepte, edebimde kardeşlerim.

"Benim, milyonların teveccühünü, mehdini, senasını değil sadece ve sadece Risale-i Nur’ları dikkate alan ve dikkatlere sunan kardeşlerim.

"Benim hizmette sarsılmaz, sendelemez, yorulmaz “yoruldum” demez istirahat döşeğine çekilmez, yaşlandım hastalandım deyip tembellik etmez kardeşlerim.

"Benim Risale-i Nur’u okumaktan usanmaz, okumaktan sıkılmaz, anlatmaktan bıkmaz, bıktırmaz ve Risale-i Nur’dan çekilmez, çekinmez kardeşlerim.

"Benim makamda, mevkide, teveccühü nasda, iltifatta, şöhrette, ileri görünmekte, önde gitmekte derdi olmayan, böyle bir gaile taşımayan, toprak gibi mahviyet ve tevazü gösteren kendini beğenmeyen ve beğendirmeye çalışmayan kardeşlerim.

"Bizi Risale-i Nur’dan ve bu hizmetten kimse koparamaz diyen, bütün dünya Nurları esas alıp değişik yol ve usullerle neşrine çalışsalar da Üstadımın emanetini, hizmetteki usul ve tarzını Nur talebeliği vasfımı kıyamete kadar aynen devam ettireceğim diyen kardeşlerim…

Risale-i Nurlardan bu ve bunlara benzer çok sayıda iltifatı mealen bulup yazmak mümkün…

Cenab-ı Hak bizleri bu ifadelere uyan ve yapılan iltifatlara layık olan sadık talebelerden etsin. Nur hizmetine iktifa ve kanaatle, Nur hizmetine bağlı kalıp bağlılığını ölünceye kadar devam ettirerek sadikiyyetini gösteren Halis Nur talebelerinden eylesin. Amin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum