Vatanlarından ayrı büyüyen çocuklar

Vatanlarından ayrı büyüyen çocuklar

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle yaşadıkları yerleri terk eden Suriyeli aileler, sığındıkları Türkiye'de dünyaya gelen bebeklerini vatanlarından uzakta büyütüyor.

Suriye'deki savaştan kaçarak, komşu ülkelerde yeni hayatlar kuran aileler, dünyaya gelen çocuklarını, vatanlarından uzakta büyütmenin burukluğunu yaşıyor.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde kimi kendi imkanlarıyla kiraladığı evde kimisi çadırda kalan Suriyeli aileler, günübirlik işlerde çalışarak geçinmeye çalışıyor. Türkiye'deki yardım kuruluşlarının da destekleriyle hayata tutunmaya çalışan Suriyeliler, evlat sevincini de sığındıkları Türkiye'de yaşıyor.

'Onu ülkemden uzakta büyütmek acı verici'

Suriye'den bir yıl önce Reyhanlı ilçesine gelen Vela Hasim (21) de bebek sevincini Türkiye'de yaşayanlardan. Hama'daki evlerine isabet eden roket yüzünden eşiyle kaçmak zorunda kaldıklarını ifade eden Hasim, ''Eşimle daha yeni evliydik. İç savaş nedeniyle zor şartlar altında evlenebildik. Bütün sıkıntılara gögüs germeye çalışırken, bir gün evimize roket isabet etti. Evimiz kullanılamaz duruma geldi. Çok şükür bize birşey olmadı. Çareyi yaşadığımız yeri terk etmekte bulduk ve Reyhanlı'ya sığındık. Sığındığımız ülkede 10 gün önce oğlumu kucağıma aldım. Bebek sahibi olduğum için çok mutluyum ancak onu ülkemden uzakta büyütmek acı verici'' diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.