Van'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Van'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Van İl Müftülüğü, 'Kutlu Doğum Haftası' nedeniyle il genelinde görev yapan Din kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenleriyle bir araya geldi.

Van İl Müftülüğü, 'Kutlu Doğum Haftası' nedeniyle il genelinde görev yapan Din kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenleriyle bir araya geldi.

İskele Caddesi üzerinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya İl Müftüsü Nimetullah Arvas, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Muhlis Ceylani, İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Şube Müdür Vekili Mehmet Altunal, Din Hizmetleri ve Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu personelleri ile Van'da görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Şube Müdürü Muhlis Ceylani, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İl Müftülüğü'nün okullarda birçok etkinlik tertiplendiğini ve bu çerçevede de öğretmenlerle bir araya gelmek istediklerini kaydetti.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas ise, müftülük personeli ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenlerinin görevlerinin aynı olduğunu ve aynı hizmet kolunun farklı dallarında görev yaptıklarını belirtti.

Yaklaşan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde birlikte hareket etmek ve daha iyi bir hizmet sunulabilmek için bu toplantıyı düzenlediklerini ifade eden Arvas, "Amacımız toplumun her kesimine ulaşarak 'Merhamet' konusunu anlatmaktı. Onun için bugün öğretmenlerimizle bir araya geldik" dedi.

İl Müftülüğü bünyesinde Kutlu Doğum Komisyonu ve Kutlu Doğum Platformu oluşturduklarını da dile getiren Arvas, bu komisyon ve platform aracılığıyla 2011 yılı içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile okullarda yaklaşık olarak 10 bin adet kitap dağıttıklarını söyledi.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle öğrenciler arasında düzenledikleri şiir, kompozisyon ve makale yarışmalarında dereceye giren öğrencilere önümüzdeki günlerde ödüllerinin verileceğini ifade eden Arvas, liselerde görev yapan öğretmenlere 100 adet Kur'an-ı Kerim ve meali, ortaöğretim öğretmenlerine 200 adet 'Ahlakım' isimli kitap ve ortaöğretim 1. kademede görevli öğretmenlere de 200 adet Diyanet Çocuk Dergisi dağıtacaklarını ifade etti.
Gazetevan