Vali: Herkes Hz. Peygamber’in merhametini anlamalı

Vali: Herkes Hz. Peygamber’in merhametini anlamalı

Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Hz. Muhammed(SAV)'in merhametinin miras olduğunu ve herkesin bunu anlamasının zaruri olduğunu söyledi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yazılı açıklama yapan Vali Altıparmak, Peygamber Efendimiz'in rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemli değerleri kişiliğinde toplandığını hatırlattı. Efendimiz'in insanların yoldan çıktığı, iyi ile kötüyü ayırt edemez duruma geldiği bir dönemde, alemlere rahmet olarak gönderildiğini belirten Altıparmak, "Bugün, O'nun doğumunun sene-i devriyesinde, bu kutlu günde, karanlıklarımızın yeniden aydınlanmasını, yoksunluklarımızın bereketlenmesini diliyoruz." dedi.
Hz. Peygamber (SAV)'in hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe yardımlaşmaya teşvik ettiğini hatırlatan Altıparmak şu ifadeleri kullandı: "İslam'ın evrensel, çağlar üstü mesajını taşıyan Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim, O'nun aracılığıyla insanlığa tebliğ edilmiştir. Bu sebeple günümüz insanının, Hz. Peygamber'in, merhamete dair insanlığa sunmuş olduğu zengin mirastan yararlanması büyük bir zarurettir. Sevgili Peygamberimiz bize, inanan insanın yaşadığı topluma kayıtsız kalamayacağını, yanı başında acı çeken birine, gözyaşı döken bir ihtiyaç sahibine, geleceğe dönük ümitlerini daha hayatının baharında iken kaybetmek üzere olan bir yetime sırt dönemeyeceğini öğretmiştir."
Samanyolu Haber