Vahşi israil askerleri, hastaların üzerine sıcak hava püskürttü

Vahşi israil askerleri, hastaların üzerine sıcak hava püskürttü

Terör devleti israil ordusunun baskınına uğrayan Şifa Hastanesindeki doktorlar, yaşadıklarını anlattı

Terörist israil ordusunun Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık kompleksi olan Şifa Hastanesine düzenlediği baskının ardından zorla tahliye edilen doktorlar, karşılaştıkları manzara ve yaşadıklarını anlattı.

Gazze’nin batısındaki Eş-Şifa Hastanesinden zorla tahliye edilen ve israil bombardımanından kaçıp şehrin kuzeyinden ve merkezinden güneyine doğru ilerleyen yüzlerce yerlerinden edilmiş sivil halkla birlikte yola koyulan doktorlar ve hastalar, sonunu bilmedikleri zorlu bir yolculuğa başladı.

Zorunlu tahliyenin Şifa Hastanesinin israil askerleri tarafından kuşatıldığı ilk gün başladığını ifade eden ve adını vermek istemeyen bir acil servis doktoru, 10 gün süren kuşatma sonunda, hastaların büyük kısmı ile sığınmacıların hastaneyi tamamen boşalttığını belirtti.

YÜRÜYEMEYEN YARALILAR HASTANEDE KALDI

Yürüyemeyen ağır yaralıların ise hastanede kaldığını aktaran doktor, “Geride kalan ağır yaralıların akıbetinin belli olmadığını” ifade etti.

Baskın sırasında yaşananlara bizzat şahit olan bir diğer doktor da, “israil askerlerinin Şifa Hastanesinde bulunan insanlara çok kötü davrandığını, hastaneden çıkmaları için hastaların üzerine sıcak hava püskürttüklerini, bazı hastane odalarını patlayıcılarla tahrip ettiklerini” dile getirdi.

Doktorlar, israil askerlerinin sağlık ekiplerine, hastalara hatta çocuklara "merhametsizce" davrandığını anlattı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.