V. Murad'ın torunu Kenize Mourad: İngilizler bilerek Halifeliği kaldırdı

V. Murad'ın torunu Kenize Mourad: İngilizler bilerek Halifeliği kaldırdı

Sürgün edilen birçok hanedan üyesi intihar etti

RİSALEHABER

Osmanlı hükümdarı V. Murad'ın torunu Kenize Mourad, İngilizlerin Müslümanların birliğini bozmak için Halifeliği kaldırdığını söyledi.

Günaydın'da yer alan röportajında annesini hiç tanımadığını, Fransız bir aile tarafından büyütüldüğünü belirten Mourad, annesinin 26 yaşında Paris'te 2. Dünya Savaşı sırasında fakirlik içinde vefat ettiğinde kendisinin 1.5 yaşında olduğunu söyledi. Mourad, "15 yaşıma kadar Osmanlı soyundan gelmem benim için bir şey ifade etmiyordu. Bu yaşımdan sonra kendi kökenimle ilgili araştırmalar yapmaya başladım. Türkiye'ye ilk gelişim de geç oldu. Öğrenci olduğum için param yoktu, gelememiştim" dedi.

Sürgün edilen birçok hanedan üyesi intihar etti

Sürgünde, Osmanlı Hanedanlığı'ndan birçok aile üyesinin intihar ettiğini söyleyen Mourad, "Biz vatansever insanlarız, ülkemizin düşman işgalinden kurtulmasını bizler de çok istedik. Osmanlı Hanedanlığı üyeleri, Kurtuluş Savaşı sonrası sürgüne gönderileceklerini düşünmemişlerdi" diye konuştu.

İngilizler, halifeliğin ortadan kaldırılması için baskı yaptı

Mourad'ın ilgili sözleri şöyle:

İngilizler, halifeliğin ortadan kaldırılması için baskı yaptı. Halifelik varken Müslümanlar birlik sağlıyordu. Bu birliği tehlike olarak görüp halifeliğin kaldırılması için mücadele ettiler. Ve başardılar da. Bakın Müslüman ülkeler birlik içinde hareket edemiyor artık. Halifelik devam etseydi böyle olmazdı.

Siyonist lobisi kitabımı boykot etti

Son kitabım Pakistan'la ilgiliydi ama Fransız basını tarafından boykot edildi çünkü bir önceki kitabım Filistin davası hakkındaydı. Siyonist lobisi çok güçlü Fransa'da. Kitaplarımda sıradan Müslümanların ne kadar iyi insanlar olduklarını yazdım. Avrupa'da Siyonist lobi, basını 'Müslümanlar kötüdür' diye ikna etti. Avrupa kamuoyu 'Müslümanlar kötü, terörist' diye algılıyor. Avrupa'da Müslüman demek hakaret demek oldu. O boyuta geldi bu algı. Çok üzücü. Ne yazık ki bunda Siyonist lobinin çok büyük etkisi var.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum