Uzun evliliğin sırrını açıkladılar

Uzun evliliğin sırrını açıkladılar

Bosna Hersek'in Brçko kentinde yaşayan İbrahim ve Şida Smayloviç çifti, yarım asırdan fazla süren evliliklerinin sırrını açıkladı.

Bosna Hersek'in kuzey kesimlerinde bulunan Brçko'da yaşayan İbrahim ve Şida Smayloviç yarım asırdan fazla süren evliliklerini "karşılıklı saygı" ile sürdürdüklerini söyledi.

1955 tarihinde evlenen İbrahim (81) ile Şida (78) Smayloviç, 60. yıldönümünü kutladıkları evliliklerinin aşk ile temellendiğini ama ortak alınan kararların ve eşlerin birbirine olan saygısının da çok önemli olduğunu dile getirdi.
İlk görüşte birbirine aşık olan çiftin, evlerinin duvarında evlendikleri günün resmi dururken, Şida Smayloviç AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaçarak evlendiklerini anlattı.
Şida, "İbrahim'i ilk gördüğüm anda aşık oldum ama askerliğini yapmadığı ve bir işi olmadığı için ailem onunla evlenmemi istemedi. Bir gece kuzeniyle birlikte gelip beni kaçırdılar, onunla kaçtığım için hiç pişman değilim" dedi.
Yarım asırdan fazla bir zamandır evli olan çift, iki oğlu ve dört torunu ile birlikte yaşadıkları Brçko kentinde mutlulukları ile gençlere örnek oluyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.