Uzaydaki ezan sesi değil diye sevindi!

Uzaydaki ezan sesi değil diye sevindi!

CNN Türk spikerinin gönderme yaptığı şeye bakın

Risale Haber-Haber Merkezi

1969'da Ay'ın karanlık tarafına yolculuk yapan Apollo 10 mürettebatının duyduğu sesler ve konuşmalar tam 46 yıl sonra yayınlandı. Kayıtlara göre mürettebat, Dünya ile bağlantıyı kaybettiği sırada "tuhaf bir müzik" duymaya başladı. Kayıtların ortaya çıkmasının ardından "Bu duyulan uzaylıların sesi mi" tartışmaları başladı. Ancak uzmanlar, bu seslerin Apollo 10 mekiği içindeki astronotların olduğu kontrol modülü ile Ay modülü arasındaki radyo dalgalarının karışmasından kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

"EZAN SESİ DEĞİLMİŞ" DİYE SEVİNDİ

Apollo 10'un kaydettiği sesin yayınlanmasının ardından CNN Türk spikeri Nevşin Mengü haberle ilgili 'Haydaa.. Ezan sesi değilmiş' yorumunda bulundu.

Amerikalı astronot Neil Arstrong'un "uzayda ezan sesi duydum" sözlerine gönderme yapan Mengü'ye bir  çok takipçisi tepki gösterdi.

ARMSTRONG NE SÖYLEMİŞTİ?

Amerikalı astronot Neil Arstrong 1969 yılında tarihe geçen Ay’a yolculuğunu gerçekleştirdi. Toplamda 2,5 saat süren Ay yürüyüşünü başarıyla tamamladı. Ay’a ulaşıp ilk adımını atarken söylediği “Bu bir insan için küçük, insanlık için büyük bir adım” sözleri tarihe geçti. Neil Armstrong yaşadığı deneyimi çeşitli platformlarda kişi ve kurumlarla paylaştı. Özellikle Mısır’da 1983 yılında konuşmacı olarak katıldığı bir konferansta yaşadıkları büyük ses getirdi.

Konuşması sırasında duyduğu ezan sesiyle duraksadı ve çok etkilendi. Sesin ne olduğunu sordu ve Ay’da da bu sesi duyduğunu ve ürperdiğini belirtti.

Armstrong, Ay’daki yürüyüşü sırasında yaşadıklarını şu sözlerle dile getirdi: 

"Ay’da olduğum sırada derinlerden anlayamadığım bir ses duydum. Önce kulaklarımın uğuldadığını sandım ancak sonra bu sesi fark edip titremiştim. Duyduğum ses tam bu ses, ezan sesiydi."

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.