Uzayda yeni bir yaratılış harikası daha görüntülendi

Uzayda yeni bir yaratılış harikası daha görüntülendi

Yaklaşık 30 yıldır uzayda gözlemlerine devam eden Hubble Uzay Teleskobu yeni bir keşif daha gerçekleştirdi. Emektar teleskop, yıldız kümesi NGC 6638’i görüntüledi

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) Twitter hesabı üzerinden keşfin göz kamaştırıcı fotoğrafını yayımladı. ESA tweette, “NASA/ESA’ya ait Hubble Teleskobu, küresel küme NGC 6638'in kalbini göstererek bu kümelerin merkezindeki yıldızların yoğunluğunu vurgulamakta.” şeklinde bir ifadeye yer verdi.

NGC 6638 yıldız kümesi, Yay Takımyıldızı'nda yer alıyor. Fotoğraf, milyonlarca yıldızdan oluşan bileşimin merkezindeki yıldızların yoğunluğunu gösteriyor. Hubble görüntüyü Geniş Alan Kamerası 3 ve Gelişmiş İnceleme Kamerası'yla çekti ve araştırmacılar aslında gözlemlerle kaydedilen görüntüleri birleştirerek bu fotoğrafı ortaya çıkardı.

1990 yılında gözlemlere başlayan Hubble Uzay Teleskobundan önce bilim insanlarının küresel yıldız kümelerindeki yıldızları tek tek ayırt etmesi imkansıza yakındı. Çünkü atmosfer, Dünya üzerindeki teleskopların görüş alanını düşürüyor. Ancak Dünya’dan uzaya fırlatılan ve şu anda Dünya’nın 547 kilometre yukarısında yer alan Hubble, atmosferin çok ince olduğu bir noktada bulunduğu için yıldızları görüntüleyebiliyor.

hubble-ngc6638-potw2231a.jpg

NASA ve ESA tarafından geliştirilen teleskop, şimdiye kadar 50 bin gök cismi üzerinde 1,5 milyon kez gözlem yaptı. Hubble Uzay Teleskobu adını astronom Edwin Hubble'dan aldı.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.