Uyuşturucu bağımlılarını ilaçla değil İslamlaşma ile tedavi ediyorlar

Uyuşturucu bağımlılarını ilaçla değil İslamlaşma ile tedavi ediyorlar

Uyuşturucu bağımlılarına şifa kazandırmak için bir kurum; camiden birkaç metre uzakta ve Bangsamoro Silahlı İslam Güçleri (BIAF) tarafından korunuyor

Moro'daki uyuşturucu bağımlılarını tedavi etmek için BIAF'ın bu Doğu Mindanao'daki esenlik merkezinde hiçbir ilaç kullanılmıyor. Ancak kurumun müdürü Yusuf Muhammed en az altı ay en çok bir yıl burada kalanların eski günlerine dönmeyeceğinden emin.

Muhammed'e göre tedavi ise “İslamlaştırma” ve “yasadışı olan uyuşturucu kurbanlarına” İslami değerleri nüfuz ettirme. Müdür, "gözlemlerimize göre İslamlaştırma ilaçlardan daha etkili. Şayet İslam bir kimsenin kalbine girerse kendilerine uyuşturucu verilse bile Allah korkusundan artık kullanmayacaktır. Yanlış yapmayacaktır” dedi.

7 Şubat'ta merkezin kabul odasında yapılan röportajda Mindnews'e konuşan Müdür Muhammed, kendi hastalarını izlediklerini, kurumu terkeden hiç kimsenin bir daha uyuşturucuya döndüğünü duymadıklarını, bu kişilerden hiçkimsenin tekrar kuruma tedavi için getirilmediğini belirtti. 

Muhammed, “Bizim hastaları tedavi edebilmek için hiç ilacımız yok. Yaptığımız onların beynini İslamlaştırmak” dedi.

Time Türk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum