Utanç kampı

Utanç kampı

Fransa’daki Calais Mülteci Kampı'nda kalan 6 bin kişi, çöpten topladıkları naylonlarla yaptıkları çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor.

 “Afrika'da bile bu kadar kötü bir kamp görmedim” diyen Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Genel Başkanı Uğur Yıldırım, mültecilerinin tek umudunun İngiltere'ye kaçmak olduğunu söyledi.

Türkiye, AFAD ve sivil toplum örgütlerinin kurduğu dev çadır ve prefabrik kentlerde milyonlarca mülteciyi ağırlarken Fransa'daki kamplarda tam bir insanlık dramı yaşanıyor. Fransa'daki Calais mülteci kampında 6 bin mülteci çöplerden topladıkları naylonlardan yaptıkları derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Her türlü bulaşıcı hastalığın olduğu “naylon kampa” Fransız makamlar tarafından gerekli insani yardım da ulaştırılmıyor.

TEK KURTULUŞ KAÇMAK

Pakistan, Somali ve Suriyeli mültecilerin kaldığı kamp, şehir merkezinden çok uzak bir yerde bulunuyor. Otoyol kenarına terk edilmiş bir alan görünümündeki kampta yaşamaya çalışan mülteciler tek kurtuluş olarak “otobandan geçen TIR'larla İngiltere'ye kaçmayı” görüyor.

AFRİKA'DA BİLE BÖYLESİ YOK

Fransa'daki mülteci dramını Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Genel Başkanı Uğur Yıldırım, “Afrika ülkelerinde dahi böyle kötü kamplara rastlamak mümkün değil” ifadelerini kullandı. “Demokrasinin beşiği olduğunu söyleyen Fransa 6 bin mülteciye bile sahip çıkmıyor” diyen Yıldırım, “Kampı, kanalizasyon derelerinin etrafına kurarak dünyadaki mültecilere 'buraya gelmeyin' mesajı verilmek isteniyor. Kampa gelenlere karşı yıldırma politikası uygulanıyor” şeklinde konuştu.

Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.