Üst üste dördüncü sızıntı Avrupa'yı alarma geçirdi: Bu kadarı da tesadüf olamaz

Üst üste dördüncü sızıntı Avrupa'yı alarma geçirdi: Bu kadarı da tesadüf olamaz

İsveç sahil güvenliği yetkilileri Kuzey Akım doğal gaz boru hatlarında dördüncü bir sızıntının keşfedildiğini söyledi. AB Rusya'nın Avrupa'ya giden boru hatlarında yaşanan hasarın kasıtlı olarak yapılmış bir sabotaj olduğunu düşünüyor

Geçtiğimiz günlerde Kuzey akım 1 ve Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hatlarında peş peşe sızıntılar meydana gelmişti. Avrupa bu sızıntıların sabotaj olduğuna inanıyor. Rusya konuyla ilgili "her ihtimali araştıracağız" açıklaması yaptı. İsveç sahil güvenlik ekipleri bugün aynı bölgede dördüncü bir gaz sızıntısı olduğunu keşfetti. Sızıntılar Danimarka ve İsveç'in ortak ekonomik sınır bölgesinde bulunuyor.

Reuters'ın haberine göre, İsveç sahil güvenliğinden bir sözcü Svenska Dagbladet gazetesine verdiği demeçte, bu hafta başlarında hasarlı Kuzey Akımı boru hatlarında dördüncü bir gaz sızıntısı keşfedildiğini söyledi.

AVRUPA SABOTAJ DİYOR

Avrupa Birliği, Rusya'nın Avrupa'ya giden denizaltı boru hatlarındaki gaz sızıntılarının arkasında sabotaj olduğundan şüpheleniyor ve enerji altyapısında olası herhangi bir kasıtlı kesintiye "net" bir yanıt verme sözü verdi.

Sahil güvenlik sözcüsü Jenny Larsson Çarşamba günü geç saatlerde gazeteye verdiği demeçte, "Bu dört sızıntıdan ikisi İsveç'in sınır bölgesinde bulunuyor" dedi. Diğer iki sızıntı ise Danimarka sınır bölgesinde.

Danimarka makamları, karasularındaki iki boru hattı bölümünün her birinde bir delik olduğu bilgisini paylaştı.

Karar

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.