Üst üste 3'ncü kez Avrupa Şampiyonu oldular

Üst üste 3'ncü kez Avrupa Şampiyonu oldular

Kastamonu'da geçtiğimiz günlerde düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Yarışması'na 14 ülkeden 188 sporcunun katıldı.

Kros şampiyonasında sporcular kar ve çamurla kaplı zemin ile soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşarken, bazı sporcular bitiş çizgisinde fenalık geçirdi. Hava şartlarının -3'lere kadar düştüğü yarışlarda genç erkeklerde Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü Kros Takımı zirve yaptı ve üst üste 3'ncü kez Avrupa Şampiyonu oldu.

Kastamonu'da bin 100 metre rakımda Kadıdağı Platosu'nda gerçekleştirilen kros yarışlarında, zorlu parkurlar sporculara bir hayli zor anlar yaşattı. Yarışmayı tamamlayan sporcular, kendilerini yere atarak baygınlık geçirdi. Bazı sporcular ise, yarışlarda hazır bekleyen sağlık ekiplerince ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. 

Şampiyonada ; Türkiye'yi büyük bayanlarda Üsküdar Belediyesi , erkeklerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, genç erkeklerde Fenerbahçe ve Kocaeli Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü, genç kadınlarda ise Bursa Büyükşehir Belediyespor ile Fenerbahçe takımları yer aldı. 

Türkiye, 3 kez birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Türkiye, takım halinde Genç Kadınlar, Genç Erkekler ve Büyük Kadınlarda birinci olurken, Büyük Erkeklerde ise ikinci sırada yer aldı. Gerçekleştirilen yarışlarda, genç kadınlar 4 kilometre, genç erkekler 6 kilometre, büyük kadınlar 6 kilometre ve büyük erkeklerde 10 kilometre koştu. Büyük kadınlarda Üsküdar Belediyesi, genç erkeklerde Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü, genç kızlarda Bursa Büyükşehir Belediyesi, büyük erkeklerde Fransa'dan ALES Cevennes Atletizm kulübü zirvede yer aldı. Geçen yıl genç erkeklerde Avrupa şampiyonu olan Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü Kros Takımı yine büyük bir başarıya imza atarak yeniden Avrupa Şampiyonluğu'nu ilan etti. Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü Kros Takımı genç Erkeklerde birinci olurken ikinciliği yine Fenerbahçe, üçüncülüğü ise İspanya takımı elde etti. 

Darıca Belediyesi Başkanı aynı zamanda eski milli atlet ve milli takım hocası Şükrü Karabacak ise şampiyonluk sevincini sporcuları ile birlikte doyasıya paylaştı. Belediye Başkanı Karabacak, "Hem Darıca'nın hem de Türkiye'nin tanıtımı açısından önemli bir organizasyonda Avrupa Şampiyonu olmak çok güzel bir duygu. Sporcularımı kutluyor ve daha büyük hedeflere koşmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

DARICALILAR ŞAMPİYONLARINI ÇİÇEKLERLE KARŞILADI

Üst üste 3'ncü kez Avrupa şampiyonu olan Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü Kros Takımı'nı Darıcalı vatandaşlar tarafından ilçede karşılama töreni düzenlendi. Sporcular çiçeklerle, havai fişeklerle ve meşalelerle karşılandı. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve başarılı sporcular vatandaşlar tarafından omuzlara alındı. Çiçekler ile karşılanan Darıca Belediyesporlu kafile gecenin ilerleyen saatlerine kadar ilçede kutlamalar yaparak zaferi doyasıya yaşadı.

DARICALI ATLETLER KUPAYI BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NA GÖTÜRDÜ

Türkiye'ye altın madalya kazandıran Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü Kros Takımı sporcuları, şampiyonluk kupasını Başbakan Ahmet Davutoğlu'na götürdü. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve Darıca Eğitim Spor Kulübü Başkanı Mustafa Öztürk ile birlikte Ak Parti'nin grup toplantısı sonrasında kürsüye çıkan, şampiyon sporcuları tebrik eden Başbakan Davutoğlu, Başkan Karabacak'a da spora verdiği katkı ve desteklerden dolayı teşekkür etti.

DAVUTOĞLU: OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARI SİZLERDEN ÇIKACAK

Başbakan Davutoğlu yerel yönetimlerin genç sporculara verdikleri desteğin önemli olduğunu ifade ederek,sporda başarının altyapıya yapılacak yatırımlarla mümkün olduğuna dikkat çekti. 3 yıl üst üste şampiyon olarak ulaşılması güç bir başarıya imza atan Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü'nün gelecekte de önemli başarılar kazanacağına olan inancını dile getiren Başbakan Davutoğlu,"Bu azim ve kararlılıkla mücadelenize devam ettiğiniz sürece inanıyorum ki geleceğin olimpiyat şampiyonları da sizlerin arasından çıkacaktır. Bu önemli başarıda emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyorum" diyerek başarılarının devamını diledi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ta kulüp yönetimi, teknik kadro ve sporcuları bu önemli başarıdan dolayı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

ŞÜKRÜ KARABACAK: GELECEKTE KAZANACAĞIMIZ ÖNEMLİ BAŞARILARIN MÜJDESİ OLMUŞTUR

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise ziyaretin ardından, yaptığı açıklamada Portekiz ve İspanya'nın ardından ülkemizde de şampiyon olarak üç yıldır kupayı Türkiye'ye getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederken, "3 dönemdir yerel yönetimlerde halkımıza en iyi şekilde hizmet etmeyi sürdürürken, sporda da gençlerimizle önemli başarılara imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2012 yılında kurduğumuz Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü üst üste 3 yıl Avrupa Şampiyonu olarak ülkemize altın madalya kazandırmış, bunun yanı sıra Türkiye şampiyonlukları elde ederek , adeta gelecekte kazanacağımız önemli başarıların müjdesini vermiştir. Bu başarılarda emeği geçen kulüp yönetimi, teknik kadro ve sporcuları tebrik ediyorum. Faal sporculuk dönemlerimizde birlikte çalışmaktan büyük memnuniyet duyduğum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ülke gençliğine büyük hizmetler veren Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.