Ürün bazlı gıda denetimleri devam ediyor

Ürün bazlı gıda denetimleri devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, başlatılan denetim seferberliği kapsamında Türkiye'nin 81 ilinde denetimlerin devam ettiğini belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ülke genelinde eş zamanlı yürütülen ürün bazlı denetim seferberliği başlatıldığı anımsatılarak, bu kapsamda başta Ankara, İstanbul, Gaziantep ve Adana olmak üzere Türkiye'nin 81 ilinde başlatılan denetimlerde birçok iş yerinin denetlenmeye devam ettiği ifade edildi.

"Türkiye'de ilk defa uygulanan bu denetim sistemiyle her gün bir ürün çeşidi ya da sektör denetlenmek suretiyle ülke genelindeki bütün gıda işletmelerinin denetlenip, görülen aksaklıklar veya mevzuata aykırı durum tespit edilmesi halinde gerekli yasal işlem yapılacak." denilen açıklama, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımızın güvenli gıdaya daha rahat ulaşması için yapılan denetimler sonucunda numunesi alınan ürünlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda, ilgili firmalara para cezası uygulanacak ve isimleri kamuoyuyla paylaşılacak. 25-30 Kasım tarihleri arasındaki hafta boyunca her gün belli sektörleri kapsayan denetimler Türkiye genelindeki birçok işletmede yapılmaya devam edecek."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.