Uruguay'dan Sivas'a besilik dana

Uruguay'dan Sivas'a besilik dana

Sivas'ta faaliyet gösteren kırmızı et üreticisi Rüstem Altınküpe, et fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle Uruguay'dan 300 besilik dana ithal etti.

Türkiye'de kırmızı et fiyatlarında artış yaşanması nedeniyle geçtiğimiz günlerde hayvan ithalatına izin verildi. Bununla birlikte Sivas'taki bir kırmızı et üreticisi, Sivas Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nin öncülüğünde 300 besilik dana ithal etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Sivas Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Çetin Yıldırım, ithalat hakkında bilgi vererek şunları söyledi:

"Üyemiz olan Rüstem Altınküpe için 300 tane Angus, Hereford ve Simental karması olan 8-12 aylık dana ithalatı yaptık. Bu hayvanlar 6-7 ay sonra kesime girecek. Et fiyatlarını dengede tutabilmek için, yerli hayvan tedariğinde problem olduğu için ve fiyatlar standart olmadığı için birliğimiz tarafından her ay 14 bin hayvan ithalatı yapılıyor. Bu partide bizler 5 dolar liman teslimi fiyatıyla 300 tane hayvan getirdik. İsteyen üyelerimize yüzde 30'u peşin, yüzde 70'i de limanda teslim olmak üzere her ay gelen gemiden besi danası vereceğiz."

"CANLI KİLO 16 LİRAYA MAL OLUYOR"

Uruguay'dan getirilen kırmızı etin daha ucuza mal olduğunu belirten Yıldırım, "Normalde canlı kilo olarak 16 liraya mal oluyor. Şu anda Türkiye'deki piyasa fiyatları 17-18 lira. Bir de bunlar etçil ırk. Yani et verimleri daha yüksek. Günlük 1 kilo 700 gram, 1 kilo 800 gram gibi canlı ağırlık artışları oluyor bu hayvanların. Piyasayı düşürme anlamında değil de en azından sabit kalır. 300 hayvanın Sivas piyasasına fazla etkisi olmaz ama diğer üyelerimizde talep ettiği zaman fiyatlar standart bir fiyata oturabilir" dedi.


DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.