Urfa'ya...

Durumu ağırdı, talebeleri sırayla başında nöbet tutuyorlardı. Nöbet sırası Zübeyir Gündüzalp ve Bayram Yüksel’e gelmişti. Saat gecenin 02.30’unu gösteriyordu. Zübeyir Gündüzalp başı ucunda göz kırpmadan bekliyordu. Said Nursi bir ara gözlerini açmış ve dudaklarından zor anlaşılabilen bir kelime dökülmüştü: “Gideceğiz…”

Bayram yüksel : “Nereye gideceğiz Üstadım ?” deyince , “Urfa’ya gideceğiz. Hazırlanın” cevabını almıştı. Takvimler 20 Mart 1960 / H. 1379 Ramazan 21 tarihini gösteriyordu. Bahardı, yağmur yağıyordu….

Bir bahar yağmuru gibi yazılmaya başlamıştı Risale-i Nurlar. Ve baharlar getirmişti kışa hapsedilmiş yüreklere, nevşü nema eylemişti Anadolu topraklarında… Ve yine bir bahardı, bu dünya seyahatini -maddi vücud için- tamamlandığını anlamıştı Kâinat Seyyahı… Kökleri ahirete çok önceden salınmış bir Nur ağacının fidanı gibi yine Anadolu’nun bağrına dönüyordu, toprakla buluşmak için…

Eylül 2009, bu kez sonbahar, yağmur yağıyor... Üzerinde Üstadın bazen kendi yazdığı, bazen tashihlerinin olduğu el yazması nüshalar,  titizlikle saklanan ellerden alındı… Nurlara gönül vermiş fedakâr hanımların yazdığı, kapaklarını el emeği göz nuruyla süslediği Risaleler aynı hassasiyetle muhafaza edildi… Hapishane de ancak bulunan kâğıtlara yazılıp demlikler altında taşınan pusulalar, yine o döneme ait belgeler, fotoğraflar toplandı. O günlerden özel manzaraları anlatan resimler çizildi.  Bu güne gelen nur hizmetinin zorluklarını anlatacak daha nice hatıralar çıktı gün yüzüne.

Hazırlandı...

Urfa’ya gidiyor…

Hafız Ali’nin kabri başında hüzünlenmek, Risale-i Nur’un Üç Şehidini  yâd etmek Ayet’ül Kübra’nın yazıldığı ağacın altına hürmetle yürümek, bir hapis penceresinden gelecek nesillere gözyaşı dökmek… Ve çok daha fazlası için, Üstadı ve iman davasına emeği geçen herkesi biraz daha yakından tanımak, bir devre şahit olmak için bu sergiye davetlisiniz…

11 Eylül - 16 Eylül 2009 tarihleri arasında Rıdvaniye Camii & Medresesi (Balıklı Göl) Şanlıurfa'da...

Ziyaret Saatleri: 09:00'dan gece yarısına kadar ziyaret edilebilir. (Ziyaret ücretsizdir)

Açılış
Tarih : 11 Eylül 2009 / Cuma
Saat : 14:00
Yer : Rıdvaniye Camii & Medresesi
Adres : Balıklı Göl - Şanlıurfa
İrtibat: 0414 312 16 81

http://www.barlaplatformu.org/

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum