Urfalıların koronavirüsünden korunma yöntemleri

Urfalıların koronavirüsünden korunma yöntemleri

Türkiye'de ilk korona virüsü vakasının görülmesinin ardından vatandaşlar hastalığa karşı önlemlerini artırdı

Bölgede hava sıcaklığı nedeniyle endişe taşımayan bölge insanı virüs ihtimaline karşı kendi tedbirlerini kendi alıyor.

"Korona virüsünden korunmak için temizlik şart"

Korona virüsünden korunmak için temizliğe önem verilmesi gerektiğini belirten Hacı Murat Küp isimli vatandaş, "Korona virüsünden korunmak için bol bol ellerinizi yıkıyoruz. Salgın hastalığa karşı tedbirimizi aldık. Öncelik olarak temizliğe dikkat etmeliyiz. Kılık kıyafetimize dikkat ediyoruz. Allah bu hastalığı Türkiye'ye bulaştırmasın. Kalabalık ortamlardan kaçınmamız lazım. Selam verirken tokalaşmıyoruz. Müslüman kardeşlerimiz Balıkgöl'e ziyarete gelmiş, dua ediyorlar" dedi.

Her zaman abdestimizi alıyoruz, Allah'a şükür ediyoruz

Mahmut Öztürk isimli vatandaş, "Korona virüsüne karşı mümkün olduğu kadar tedbirimizi alıyoruz. Her şeyin en iyisini Allah bilir. Her zaman abdestimizi alıyoruz, temizliğimize dikkat ediyoruz. Allah'a şükür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bir tedbir vardır, birde taktir vardır

Korona virüsüne karşı tedbir aldığını dile getiren Müslüm Sürünler adlı vatandaş, "Bu hastalığa karşı önlemler alıyoruz. Bir tedbir vardır, birde taktir vardır. Tedbiri almak bizlere mahsustur. Kişisel temizliğe dikkat ediyoruz. Bir Müslümanın korona virüsüne yakalanması çok düşük bir ihtimaldir. Müslümanlar günde 3-4 defa abdest alıyor. Korona virüsünden korunmak için temizlik şart" ifadelerini kullandı.

Koronavirüsüyle bir işimiz yok Urfa isotu zaten her şeyin ilacıdır

Önceden tedbir alarak salgın hastalığın önüne geçilebileceğini aktaran Samed Ayıkgöz isimli vatandaş, "Bizim korona virüsüyle bir işimiz yok. Urfa isotu zaten her şeyin ilacıdır. İsot zaten her şeye devadır. Urfa'da sıcaklık 25 derecenin altına düşmüyor. Bilim adamları verdiği bilgiye göre sıcaklık 25 derecenin üstünde ise bu hastalık bulaşmıyormuş. Türkiye'de bir vaka görülmüş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tedavi edildiğini söyledi. Bizim korkulacak bir şeyimiz yok. Kutsal bir şehirdeyiz. Herkes namazında, işindedir. Tedbirlerimiz alarak bu salgın hastalığa önüne geçebiliriz" diye konuştu.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum