Urfa'da Kutlu Doğum Programı Belli Oldu

Urfa'da Kutlu Doğum Programı Belli Oldu

14 ile 21 Nisan arasında Şanlıurfa’da düzenlenecek olan ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu yemekli toplantıda bilgilendirme yaptı.

Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, “Bu sene 2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığımız Kutlu Doğum Haftasının ana konusunu Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi olarak belirlemiştir.” Dedi.

Tahiroğlu, “Bizde ilimizin hem merkezinde hem ilçelerinde bu çerçevede etkinliklerimizi konferanslarımızı panellerimizi düzenlemiş bulunuyoruz. Günü ve saati içerisinde icra edilecektir inşallah, Şanlıurfa’mızın nüfusu ilçeleriyle beraber 1 milyon 700 bin biz bir defa Şanlıurfa’daki 1 milyon 700 bine ulaşmayı hedefliyoruz ve sizler aracılığıyla da Şanlıurfa’nın sınırlarını aşarak bütün Türkiye’de dinleneceğinden eminiz. Bu etkinliği zaten her il ve ilçede kendisine göre yapıyor. Bizde başka il ve ilçelerde yapılanları seyrediyoruz, izliyoruz ve Allah’a şükür 14 Nisan’la 20 Nisan arasında Türkiye’miz baştan sona Peygamber Efendimizin rahmeti, şefkati, merhameti ve mesajının daha iyi anlaşılması için konferanslar, paneller ve diğer etkinliklerle coşacak, taşacak ve bunun gönüllerde adeta büyük bir manevi seferberlik icra ettiğini hep birlikte göreceğiz inşallah, Kutlu Doğum Haftası'nın başladığı 14 Nisan Perşembe günü sabah saatlerinde Şanlıurfa Belediyesi önünde çiçek ve hediye kitaplar dağıtacaklarını belirten Tahiroğlu, “Aynı günün akşamında bir panel gerçekleştireceğiz.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin hocamız ve Harran Üniversitesi (HRÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Akgündüz konuşmacı olarak katılacak. Etkinliklerin ikinci gününde GAP Arena Stadyumunda çok büyük bir kitleye ulaşmayı hedefliyoruz. GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği ve bazı Sivil Toplum Kuruluşlarıyla beraber düzenlemiş olduğumuz bu etkinlikte de Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin ve Gazeteci-Yazar Harun Tokak birer konuşma yapacak ve çeşitli yarışmalarda derece elde edenlere ödülleri verilecek.

Dünya Kuran tilavetinde 1. olan Hacıbayram Cami İmam hatibi Ahmet Karalı inşallah orada bir Kuran-ı Kerim tilavet edecek onu dinleyeceğiz. Her sene geleneksel olarak yapılan tirit ziyafetini bu senede gerçekleştireceğiz. Çok büyük bir emek ve organize isteyen tirit ziyafetine Şanlıurfa halkımızın yardımı aşikârdır. 16 Nisan’da sabah namazından sonra Mevlid-i Halil Camisinin ve Sanayi Camisinin avlusunda halkımıza tirit ziyafeti vereceğiz, bu ziyafetimize tüm halkımızı davet ediyoruz.” Dedi.

 

MÜFTÜDEN YENİ KİTAP MÜJDESİ

Geçmişten günümüze Şanlıurfa’da Dini Hayat konulu bir kitap hazırladıklarını ve önümüzdeki günlerde baskısının yapılacağı müjdesini veren Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, “Takiben 3 senedir hazırlanmakta olan bir kitaptır bu, 3 sene önce hazırlığına Valiliğimizin izni ile başladık.

1 hafta içerisinde basılmış olacak inşallah, Geçmişten günümüze Şanlıurfa’da Dini Hayat konulu bu kitabın içerisinde Şanlıurfa’nın tarihi ve dini hayatı, Şanlıurfa’da dinin işlevselliği, çeşitli örf ve adetler, tarihi camiler, medreselerimiz, mevcut din eğitiminin ve din hizmetlerinin Şanlıurfa’daki etkinliği konuları enine boyuna tarihiyle birlikte anlatılan bir kitaptır. Belki de çok özgün oluşunun sebebi bu konuda Şanlıurfa’da bizim bildiğimiz kadar müstakil bir kitap hazırlanmış değildir bugüne kadar. Biz Şanlıurfa İl Müftülüğü olarak İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden yararlanmak suretiyle İlçe Müftülüklerimizle de beraber kendi personelimizle birlikte böyle mücessem bir kitabı hazırlanmış bulunuyoruz.” Şeklinde konuştu.
Sanliurfa.com