Urfa'da Kutlu Doğum, 30 bin kişilik GAP Arena'da kutlanacak

Urfa'da Kutlu Doğum, 30 bin kişilik GAP Arena'da kutlanacak

GAP Eğitim Gönüllüler Derneği ile Şanlıurfa Müftülüğü'nün organizesiyle 30 bin kişilik GAP Arena Stadı'nda Kutlu Doğum Haftası kutlanacak

Halka açık yapılacak programa 30 bini aşkın kişinin katılması bekleniyor. Ayrıca 100 bin kişiye de tirit ziyafeti verilmesi hedefleniyor.
14 ile 21 Nisan arasında Şanlıurfa’da düzenlenecek ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri hakkında bilgi vermek amacıyla Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu ve GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Murat Süngü basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, GAP Arena Stadı'nda yapılacak dev organizasyonun hazırlıklarının tamamlandığı vurgulandı. Reha Yeprem'in sunumunu yapacağı programa, Dünya Kur'an Tilaveti Yarışması'nda 1. olan Hacıbayram Camii İmam Hatibi Ahmet Karalı, Kur'an-ı tilavet edecek. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin, Harran Üniversitesi (HRÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Akgündüz ve Gazeteci-Yazar Harun Tokak konuşmacı olarak katılacak. Program, Samanyolu TV ve Kanalurfa'dan canlı yayınlanacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl işlenecek konuyu 'Hz. Peygamber ve Merhamet' olarak belirledi. Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, Kayseri'de kaçırılarak öldürülen üç çocuk, üvey annesi ve annannesi tarafından parçalanan 9 yaşındaki çocuk ve benzeri olayları hatırlatarak, “Bu sene 2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'mız Kutlu Doğum Haftası'nın ana konusunu 'Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi' olarak belirlemiştir.” dedi.
GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Murat Süngü, daha önce küçük ve mütevazi bir program düşünürken sivil toplum kuruluşlarının desteği ile dev bir program hazırladıklarını söyledi. Süngü, halka açık yapılacak etkinliğe herkesi beklediklerini belirtti.
Stargündem