Ürdün'de Mescid-i Aksa'daki gerilim protesto edildi

Ürdün'de Mescid-i Aksa'daki gerilim protesto edildi

Ürdün'de, İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girişi ve ardından Filistinlilere müdahalesi ile yaşanan olaylar protesto edildi.

Ülkedeki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi Partisi'nin, merkez binası önünde düzenlediği gösteriye katılan yüzlerce kişi, Müslüman halkları ve Ürdün toplumunu Aksa'ya yardıma çağıran sloganlar attı.

"Ben Ürdünlüyüm, Aksa da sorumluluğumdadır" yazılı dövizler taşıyan göstericiler, Müslüman ülkelere, İsrail'in kutsallara yönelik devamlı saldırılarını durdurmak için harekete geçme çağrısı yaptı.

İslami Çalışma Cephesi Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Ebu es-Sukkar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mescid-i Aksa'nın durumu ve Yahudi yerleşimcilerin ona yönelik saldırıları karşısında artık sessiz kalmak mümkün değil" dedi.

- Ürdün hükümetinden kınama

Ürdün Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Mumini'nin imzasını taşıyan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girmesi ve ardından yaşanan olaylara tepki gösterildi.

Bu tür eylemleri kesinlikle kabul etmedikleri ifade edilen açıklamada, "İsrail'in uluslararası kanunlara aykırı davranarak mevcut durumu değiştirme çabaları" konusunda uyarıda bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, İsrail hükümetinden provokasyonlara son vermesi ve kutsal mekanlara saldırıları engellemesi talep edildi.

Yahudiler için yılbaşı kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci İsrail Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde Harem-i Şerif'te bulunan Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere, askerler ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale etmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.