Unuttukları İslam dinini hatırlamak için fuara geliyorlar 

Unuttukları İslam dinini hatırlamak için fuara geliyorlar 

Tayvan Risale-i Nur talebelerinin mektubu

Selâmun Aleyküm muhterem ağabeyler,

Ağabeylerimizin takib ettiği Çince tercümelerin yanı sıra Tayvan'ın başşehri Taipei'de dershane hizmetlerimiz, okullarda ve hayatın muhtelif kesimlerinde çeşitli vesilelerle derslerimiz elhamdülillah devam ediyor. Duâlarınıza ve şevke medâr olması için son ziyaretimizi arz ediyoruz.

Tayvan'da soyismi Ding ve Ma olan bir topluluk var. Bu topluluğun ataları yaklaşık 300 sene önce Çin'den gelen Müslümanlar. O zamanın şartlarıyla dinlerini yaymada çok başarılı olamadıkları için kendi soylarından gelen insanlar dinlerini ve kültürlerini unutmaya başlamışlar ve günümüze kadar azalarak devam etmiş. Tayvan'da 20 yıldır yaşayan Müslüman dâvâ adamı Abdülaziz Ağabeyin gayretiyle bu topluluğun yaşadığı şehir olan üç saat uzaklıktaki Yunlin bölgesinde "Atalarınızın dinini tanımak ister misiniz?" bir sloganla belediyenin tahsis ettiği tarihi bir evde iki aylık bir tanıtım fuarı başladı.

Tanıtımda kendi atalarından bilgiler, İslâm dini, Yaratıcının gerekliliği ile ilgili yazılar, İslâmî kıyafetler vs. tanıtılıyor. 

Ayrıca İslâmî eserler kısmında Çinceye çevrilen risalelerimiz fuar yerine gelen misafirlerin ilgilerini çekiyor. İki ay sürecek etkinliğe haftada bir giderek Nur'larla İslâm'ı anlatmaya devam edeceğiz.

Bugün de ilkokullardan ziyaretlere ve derslere başladık.

Allah (cc) nasip ederse, bu imkânın en verimli bir şekilde değerlendirilmesi, Nur'ların tanıtılması ve sizlere güzel haberler verebilmemiz için duâlarınızı istirham ederiz..  

Kalbî selâm ve duâlarımızla.

tayvan1.jpgtayvan2-001.jpgtayvan3.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum