Unutkanlığın sebebi bulundu

Unutkanlığın sebebi bulundu

Bilim insanları, hafıza kaybı ve beyin dejenerasyonunda azalmaya yol açacak kan ve vücutta biriken bir 'yaşlanma protein'nin etkilerini tersine çevirebilecek antikorlar geliştirmek için çalışmalar başlattı.

Bir süredir kanın gelişimini sağlayacak bir protein geliştirmek için çalışmalar yürüten bilim insanları, B2M proteinini azaltarak istenilen sonuca ulaşılacağından oldukça umutlu.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan San Francisco Üniversitesi'nde gerçekleştirilen deneylerin ilk bulgularına göre, özelikle ileri yaşlarda B2M proteiniyle beraber hafıza kaybı ve unutkanlık gibi sorunlar ortaya çıkıyor.
Bu proteini yavaşlatacak bir müdahale ile beyin hücreleri de gelişeceği için insanların hafıza kaybı geçirme olasılığı oldukça düşecek.

Henüz deney aşamasında olan B2M proteinin azaltılması ile beraber unutkanlık ve beyinde oluşan hafızayla ilgili hasarların tedavi edilebileceğini iddia eden ekip, söz konusu proteini deney ortamında fareler üzerinde test etmeye başladı.

B2M GENÇ FARELERDEKİ HATA ORANINI ARTIRDI
Genç farelere B2M proteini enjekte eden ekip, fareleri bir teste tabi tuttu. Normalden fazla B2M alan genç fareler aynı yaşlı fareler gibi hafızaya ağlı hatalar yaptı.

Ntv'nin haberine göre, maddenin vücuttan atılmasıyla normale dönen genç farelerin maddenin etkisiyle daha önce defalarca gezindikleri bir labirentte eskiye oranla iki kat daha fazla hata yapması üzerine maddenin hafızaya olumsuz etkisi saptanmış oldu.

TEDAVİ YÖNTEMİ OLABİLİR
Fareler üzerinde yapılan bu deneyde B2M proteinin değişken sonuçları olabileceğini gösteriyor. Ekip, bu proteinin işleyişini yavaşlatacak bir uygulama ile beyinde oluşan hafızayla ilgili hasarların da tedavi edilebileceğini düşünüyor.

yenisafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum